Ponedeljak, 15/08 - Fudbal, Turska, Superliga
15/08Kašimpaša vs FenerbahčeUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
12/08/2022 18:33
Posle prvog kola u Turskoj Fener ima bod, a Kasimpaša nijedan. Poslednja utakmica drugog kola igra se u Istanbulu u ponedeljak u 20.45.
Kasimpaša

Domaći tim je odigrao sasvim solidnu prošlu sezonu, okončao ju je na 11. mestu sa po 15 pobeda i poraza, uz samo 8 remija. Bila je to više nego mirna sezona, bez strahovanja oko opstanka, ali i bez neke realne nade o plasmanu u gornjem delu tabele i, eventualno, poterom za mestom u Evropi. Ambicije Kasimpaše nisu veće ni ove sezone, opstanak je prioritetni cilj, ali sudeći po prvoj utakmici neće se do njega stići bez problema. Kasimpaša je igrala protiv Bašakšehira, još jednog tima iz Istanbula, i izgubila sa ubedljivih 4:0. Raspored im ne ide na ruku pa već u drugok kolu dočekuju vicešampiona, ekipu Fenerbahčea. Jedino povoljno po njih je to što je Fener okrenut kvalifikacijama u Evropi, pa bi mogli da iskoriste tu činjenicu i dođu do dobrog rezultata.

Fenerbahče

Turski velikan ima mnogo problema ovog leta. Sezonu su počeli ranije nego ikad, a razlog su kvalifikacije za Ligu šampiona, s obzirom da su prošle sezone osvojili odlično drugo mesto. Prvi rival bio Dinamo iz kijeva, a tu prepreku nisu uspeli da preskoče i pored činjenice da su Ukrajinci kao domaćini igrali u Poljskoj. Taj duel u Lođu završen je bez pobednika, ali ni takav rezultat nije pomogao Feneru da pred svojim navijačima prođe u drugu rundu. Ispali su posle produžetaka i preselili se u kvalifikacije za Ligu Evrope. Protivnik je bio Slovacko, češki predstavnik. Bio je to lakši zadatak za turski tim, posle 3:0 u Istanbulu, u revanšu je bilo 1:1. Novo prvenstvo Fener nije dobro otvorio, na svom stadionu je podelio bodove sa Umranijesporom, novim prvoligašem, a susret je završen 3:3, s tim da je Fener izjednačio u sudijskoj nadoknadi.

Predlog

Fener već u četvrtak očekuje prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv bečke Austrije, ako ne prođu Bečlije igraće u Ligi konferencija, pa im je Evropa zagarantovana do zime. Na gostovanju kod Kasimpaše treba očekivati golove u većoj meri, ali mi se odlučujemo za 3+. Koeficijent za ovaj predlog u kladionici Meridianbet iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.