Ponedeljak, 15/08 - Fudbal, Španija, La Liga
15/08Atletik Bilbao vs Mallorca1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
13/08/2022 11:43
Tim sa Baleara u prvom kolu ima teško gostovanje u Baskiji. Meč Atletika i Majorke igra se u ponedeljak u 17.30.
Bilbao

Ernesto Valverde je novi trener Atletika iz Bilbao, mada je u konkurenciji bio i jedan Marselo Bijelsa. U prethodnim sezonama ovaj najpoznatiji baskijski klub imao je mnogo uspeha u Kupu kralja, ali je sada proklamovani cilj La Liga, pa Evrope, i tek onda kup. Što se pojačanja tiče, tu su pominjana mnoga poznata imena, ali za sada nijedno nije sletelo na San Mames. To ne znači i da neće, pa verujemo da će prelazni rok u Bilbao trajati malo duže, a mnogo toga zavisiće i od rezultata u prvih par kola. Prošlu sezonu Bilbao je završio tek na osmom mestu i sigruno je da ta plasman nije zadovoljio nikog u armiji navijača ovog popularnog kluba.

Majorka

Tim sa Balearskih Ostrva jedva je ostao među prvoligašima u prethodnoj sezoni. Završili su na kraju kao 16.sa samo bodom više od Granade koja je morala u Segundu. Na klupi je ostaoHavijer Agire, a na golu će biti novajlija, srpski reprezentativac Predrag Rajković, koji je kupljen od francuskog Remsa za 4,5 miliona evra. Najviše para dato je za Vedata Murićija koji je otkupljen od Lacija začak 7,5 miliona, ali je svojim golovima bukvalno ostavio Majorku u ligi prošle sezone. Otišli su Brajan Olivan, Salva Sevilja i Take Kubo. Borba za opstanak se ponovo nazire na Balearima.

Predlog

Bilbao je favorit, ali uvek treba biti oprezan kada je prvo kolo u pitanju. Ipak, domaći teren je veliki adut Baskijaca i nikom nije lako na San Mamesu. Predlažemo jedinicu na ovom meču uz podsećanje da je Bilbao prošlog septembra slavio protiv Majorke na ovom mestu sa 2:0. Za pobedu domaćina u kladionici Mozzartbet dobija se kvota 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.