Četvrtak, 18/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
18/08Maribor vs CFR ClujDupla šansatip: 1X
9 / 10 Ulog
16/08/2022 09:47
Prvaci Slovenije i Rumunije neće po dobrom pamtiti ovo leto, a za poraženog iz ovog dvomeča ono će biti košmarno. Prvi meč u mariborskom Ljudskom vrtu igra se u četvrtak u 20.15.
Maribor

\'\'Ljubičasti\'\' i njihovi navijači ne pamte ovakav niz neuspaha od kada se Slovenija osamostalila od Jugoslavije, a ko zna koliko i pre toga. Maribor je vezao šest poraza, tri u domaćoj ligi i tri u evropskim kvalifikacijama. Šta se dogodilo sa timom koji je uspeo da vrati šampionsku titulu proletos, teško je reći, ali bilo jasno već od prvog meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona da nešto ne štima. Uspeli su u prvom kolu da eliminišu beloruski Šahtjor, koji je kao domaćin igrao na neutralnom terenu, ali su već u drugoj rundi položili oružje pred moldavskim Šerifom. U kvalifikacijama za Ligu Evrope nepremostiva prepreka bio je finski Helsinki, koji je pobedio u oba meča. Na sve to nadovezali su se vezani porazi od Kopera, Olimpije i Domžala, pa su \'\'ljubičasti\'\', verovali ili ne, na začelju tabele u Sloveniji.

Kluž

Kvalifikacije nisu prošle po planu ni za prvaka Rumunije, ekipu Kluža. I oni su se nadali plasmanu u Ligu šampiona, bili bi zadovoljni i sa Ligom evrope, a sada će morati da se pomuče i za Ligu konferencija. Kluž je odmah ispao, u prvom kolu od njih je neočekivano bio bolji Pjunik iz Jermenije, a odmah su morali da se presele u Ligu konferencija. Prvi rival za najslabije evropsko takmičenje bio je tim iz Andore Inter, pa i čak protiv njih nisu dva puta pobedili, u gostima su igrali 1:1. U prošlom kolu su igrali sa Soligorskom, timom koji je već ispao od Maribora, a odlučio je samo jedan gol, koji je Kluž postigao na svom terenu, prethodno je prvi meč završen bez pogodaka. Čak ni na domaćem planu Kluž ne blista, daleko od toga. Već su dva puta izgubili u prvih pet kola, a poraženi su i u Super kupu ove zemlje.

Predlog

Pravi rairitet je da su obe ekipe već eliminisale prvaka Belorusije. Maribor je to uradio u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a Kluž u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Gledajući iz tog ugla, Maribor je bio nešto ubedljiviji, dao je dva gola Belorusima, dok je Kluž uspeo samo jednom da im zatrese mrežu. Ipak, Maribor je u katastrofalnoj formi i pitanje je kada će prekinuti niz poraza. Nama nešto govori da će to biti u ovom meču, te da ovde nema dvojke. Za duplu šansu na domaćina u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.