Četvrtak, 22/09 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
22/09Kazahstan vs Belorusija1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
20/09/2022 15:14
Domaća selekcija je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja u Ligi nacija i blizu je ulaska u Ligu C. Meč sa Belorusijom igra se u četvrtak u 16 časova.
Kazahstan

Pomalo neočekivano, mramo priznati, selekcija Kazahstana nalazi se na prvom mestu u svojoj grupi u diviziji C. Posle četiri odigrane utakmice imaju 10 bodova na kontu, čak četiri više od drugoplasirane Slovačke. Veoma su blizu osvajanja prvog mesta i ulaska u diviziju B, što bi za reprezentaciju ove zemlje bio veliki uspeh, a dao bi im šansu da se nađu i na sledećem EURU, pod uslovom da plasman ne ostvare nakon kvalifikacija. Tri pobede, dve nad Slovacima i jedna nad Azerbejdžanom, uz remi sa Belorusima na strani, daju im za prvao da pikiraju to prvo mesto u grupi. Za to im je dovoljna jedna pobeda, a mnogo će lakđe, barem mislimo, do nje doći u duelu sa Belorusima na svom terenu, nego u poslednjem kolu na gostovanju kod Azerbejdžana.

Belorusija

Za razliku od svog rivala Belorusi su do sada razočarali. Nalaze se na poslednjem mestu na tabeli ove grupe i osvojili su samo dva boda iz četiri utakmice. Mora se priznati da imaju i malo opravdanje za loš učinak. Oni su kao domaćini morali svoje utakmice da igraju na neutralnom terenu, s obzirom da je UEFA odlučila da ih ostavi u takmičenju, a ne da ih izbaci, kao selekciju Rusije. Belorusija je remizirala sa Kazahstanom i Azerbejdžanom, a te dve utakmice su kao domaćini odigrali na novosadskom \'\'Karađorđu\'\'. Na strani su igrali protiv Azerbejdžana, a taj meč, kao i onad \'\'domaći\'\' sa Slovacima, su izgubili. Na četiri utakmice Belorusija je dala samo jedan gol.

Predlog

Belorusija ima samo jedan cilj, a to je izbegavanje poslednjeg mesta u grupi i ispadanje u najslabiju diviziju. Teško će u tome uspeti pošto Azerbejdžan ima dva boda više, a Belorusi gostuju naoba preostala meča. Kazahstan će, sigurni smo, iskoristiti ovu šansu i pobedom obezbediti prvo mesto u grupi bez obzira na rezultat poslednjeg meča koji igraju sa Azerbejdćanom u Bakuu. Za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.