Petak, 23/09 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
23/09Estonija vs Malta1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
21/09/2022 13:02
Od ove utakmice zavisi ko će u narednom izdanju Lige nacija igrati u C diviziji. Meč u Talinu igra se u ptak u 18 časova.
Estonija

Još posle žreba bilo je jasno da San Marino nema nikakve šanse i da će Estonija i Malta odlučivati o prvom mestu u grupi i plasmanu u diviziju C. Ovo je najslabija divizija, vidi se po imenima učesnika, a posle dosad odigranih utakmica na vrhu je Estonija sa dve pobede. Isti broj bodova ima i Malta, ali su oni odigrali meč više i ovom utakmicom u Talinu završavaju takmičenje u Ligi nacija za ovu sezonu. Estonija je u prvoj utakmici pobedila San Marino na svom terenu, ali je ključne bodove osvojili na gostovanju na Malti. Prethodni prozor su iskoristili za odigravanje prijateljske utakmice sa Albanijom u kojoj su odigrali bez golova.

Malta

Malta sama rešava svoju sudbinu. Posle dve pobede nad San Marinom, koje su i bile očekivane, izgubili su meč sa Estonijom na svom terenu i da bi osvojili prvo mesto potreban im je trijumf u Talinu od dva gola razlike, jer u tom trenutku ne bi bilo bino šta će u poslednjem kolu uraditi San Marino i Estonija. Neče biti lako slaviti na Baltiku, pogotovo za selekciju koja dolazi iz toplijih krajeva. Malta je jedini put pobedila Estoniju pre skoro 30 godina, još daleke 1993. godine, pa nije baš realno da sada uspeju da slve i to u gostima. Sva je prilika da će i u narednom izdanju ovog takmičenja Maltežani igrati u najslabijem šeširu.

Predlog

Klubovi sa Mlate bili su dosta dobri u kvalifikacijama za evropske kupove, bolji rezultate su ostvarivali od estonskih. Međum, u Estoniji je mnogo manje internacionalaca i to je jedan od razloga zašto su klubovi sa Mlate bolji od klubova iz Estonije, a da je kod reprezentacija suprotna situacija. Očekujemo pobedu selekcije sa Baltika, a za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.