Utorak, 27/09 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
27/09Ukrajina vs Škotska1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
26/09/2022 13:13
Duel u Lođu odlučiće o prvom mestu u grupi i plasmanu u A diviziju. Utakmica se igra u utorak sa početkom u 20.45.
Ukrajina

Pored svih problema koje imaju, a koji su poznati celom svetu, Ukrajinci igraju solidno u Ligi nacija i jedna pobeda ih deli od plasmana u najjaču A diviziju. U ovom terminu odigraće tri meče, pošto su imali zaostali duel, baš sa Škotima, u Glazgovu. Taj meč izgubili su sa ubedljivih 3:0, ali su se brzo uzdigli i u subotu pobedili u Jermeniji sa čak 5:0. Ovo je treći međusobni okršaj sa Škotima u kratkom vremenskom intervalu, a najvažniji je bio onaj u polufinalu baraža za odlazak na Mundijal u Kataru. Njega su dobili Ukrajinci u Glazgovu, ali im to nije pomoglo da odu u Katar pošto su u finalu Plej-ofa izgubili od Velsa. Uteha bi mogo da bude plasman u diviziju 1 Lige nacija, a za to im je neophodna pobeda nad Škotskom na neutralnom terenu u Poljskoj.

Škotska

Posle uspeha u baražu za odlazak na EURO, Škoti su se nadali da bi na isti način mogli da se domognu i Mundijala. Međutim, ovog puta im se nije posrećilo i ispali su već u polufinalu od Ukrajine. Što se Lige nacija tiče trenutno su na prvom mestu. Sakupili su 12 bodova iz pet utakmica, a jedini poraz doživeli su u duelu sa Rebublikom Irskom u Dablinu. Ircima su se revanširali pre nekolio dana u Glazgovu, slavili su sa 2:1 i to nakon preokreta. Pre tog trijumfa pobedili su i Ukrajinu, dosta ubedljivo sa 3:0 i sa mnogo optimizma odlaze u Poljsku. Tamo će ih čekati motivisani Ukrajinci, a dobra vest za Škote je činjenica da se im u ovom meču odgovara i nerešen rezultat.

Predlog

U ovoj grupi su jop Republika Irska i Jermenija, a oni će u međusobnom duelu odlučiti ko će se preseliti rang niže. Bitka za prvo mesto vodiće se u Lođu gde je Ukrajina već pobedila Jermeniju i remizirala sa Republikom Irskom. Želeće Ukrajinci revanš za poraz od pre sedam dana u Glazgvu, a pobeda ih vodi među najbolje selekcije u Ligi nacija. Za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.