Nedelja, 02/10 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
02/10KuPS vs Honka1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
30/09/2022 16:30
Sastaju se drugoplasirani i trećeplasirani tim finske elitne lige. Utakmica u Kuopiju igra se u nedelju u 15 časova.
KuPS

Honka je učinila uslugu KuPS-u u vanrednom kolu i pobedila je Helsinki sa 2:1. Šta to vredi kada je KuPs dan ranije izgubio od SJK-a i tako ostao na istoj udaljenosti u odnosu na lidera i aktuelnog šampiona iz prestonice. KuPS ima pet bodova manje od Helsinkija, ali i meč manje odigran, pa bi ta razlika potencijalno mogla da iznosi samo dva boda. Da su slavili protiv SJK-a mogli su i da preuzmu čelo tabele. Ima još dosta da se igra u plej-ofu, pa će imati šansu da stignu i prestignu tim koji brani titulu. Poraz u Seinajokiju stigao je nakon pet uzastopnih utakmica bez poraza, računajući i Kup Finske i ligu.

Honka

Pobedom nad HJK-om Honka je iskazala svoje pretenzije na borbu za vrh tabele. U ovom trenutku su još daleko od prvog mesta, imaju osam bodova manje od Helsinkija i jedan zaostali meč. Prvak ide u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok sledeće dve ekipe po plasmanu idu u kvalifikacije za Ligu konferencija. Ovog leta Helsinki je uspeo da se domogne grupne faze Lige Evrope što mnogo znači za finsku ligu i pored činjenice da su izgubili u prva dva kola. Honka je trenutno treća, KuPS im beži samo tri boda i mogla bi Honka, eventualnom pobedom, da se bodovno izjednači sa ekipom iz Kuopija.
Pre pobede nad Helsinkijem Honka je imala tri uzastopna meča bez trijumfa, pa je taj rezultat još veće iznenađenje.

Predlog

KuPS ima ambiciju da postane šampion, po drugi put u svojoj istoriji. Jasno je da im je glavni rival Helsinki, ali ne smeju se iz vida ispustiti ni Honka ni Haka. Možda KuPS iskoristi obaveze koje Helsinki ima u Evropi i uspe da nadoknadi razliku. Za to im je neophodna i pobeda nad Honkom koju još nisu pobedili ove sezone u dva odigrana meča. Naš predlog je jedinica, a za nju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.07 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.