Četvrtak, 24/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
24/11Milano vs Fenerbahçe1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
23/11/2022 14:29
Desetkovani Milanezi dočekuju odlični istanbulski tim. Utakmica u gradu mode igra se u četvrtak u 20.30.
Olimpija Milano

Mnogo nedaća ima tim Etorea Mesine u poslednje vreme. Prvo je iz stroja, još na startu, ispao Luiđi Datome, ali je tek povreda Šemona Šildsa do kraja ogolila sve probleme ovog tima. Na sve su se nadovezale povrede Bilija Berona i Stefana Tonuta, pa je Olimpija vezala pet uzastopnih poraza u Evroligi. U međuvremenu je klub reagovao dovođenjem Timotija Luvavua iz NBA ligaša Finiks Sansa, a nekadašnji igrač beogradske Mege već je debitovao u meču sa Anadolu Efesom. Nije to pomoglo Olipiji da izbegne poraz od aktuelnog šampiona Evrope, i to kakav poraz. Izgubuli su na svom parketu sa čak 29 poena razlike, pritom postigavši samo 51 poen, još manje nego u onom duelu sa Vortusom. Samo je Mitru-LOng bio dvocifren, ali je i on imao svega 10 ubačenih poena.Meli je ubacio 9 a Pengos sedam. Luvavu je debitovao u novom timu sa 6 koševa za nešto više od 18 minuta na parketu.

Fenerbahče

Izgleda da su u Feneru ozbiljno rešili da smene gradskog rivala na vrhu Evrolige i da trofej ne menja grad. Za sada ekipa koju vodi Dimitris Itudis igra odlično, posle 9 kola ima samo jedan poraz, dok prvi pratioci već imaju po tri. Dakle, bez obzira na ishod ovog kola ostaće lideri do naredne sedmice. U utorak u gostovali u Kneževini i slavili važnu pobedu nad odličnim Monakom. U tom duelu Fener je postigao čak 96 poena, a najefikasiniji pojedinci bili su Najdžel Hejz sa 21 poenom, te Kalates sa 15, odnosno Skoti Vilbekin sa 13. Sve su to igrači koji su ovog leta pojačali Fenerbahče, pošto je ovaj tim doživeo tektonske promene između dve sezone. Dvocifreni u duelu sa Monakom bili su i Edvards i Gudurić. Jedini neuspeh ostao je onaj poraz u Barseloni kada su u Blaug Grani bili lošiji za samo jedan poen od Katalonaca.

Predlog

Teško će Olimpija uspeti da uradi nešto protiv Fenerbahčea. Istina, postoji mogućnost da se u timu pojavi neko od ranije povređenih košarkaša, ali su oni sigurno van ritma. Luvalu je imao vatreno krštenje i od njega treba očekivati bolju partiju, ali i veću minutažu. I pored svih tih činjenica Fener je favorit i osvojiće nove bodove, pa će mini turneju po Italiji okončati sa dve pobede. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.