Četvrtak, 24/11 - Fudbal, Slovačka, Superliga
24/11DAC vs Ružomberok1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
23/11/2022 14:43
Slovaci su odmarali desetak dana i vraćaju se svom ligaškom fudbalu, kad im već reprezentacija nije na Mundijalu. Zaostala utakmica 11. kola igra se u četvrtak u 18.30.
Dunajska Streda

Domaći tim je letos pokušao da se domogne Lige konferencija ali ga je u tome sprečio rumunski FCSB, nekadašnja Steaua. Ispali su iz Evrope još polovinom avgusta pa su se u potpunosti posvetili domaćem prvenstvu. To se pokazalo kao pravi potez, pa su trenutno na drugom mestu sa tri boda mnaje od aktuelnog šampiona i trenutnog lidera, ekipe Slovana iz Bratislave. Dunajska Streda ima ovaj zaostali meč, ali i Slovan je takođe odigrao utakmicu manje, pa će oni koplja ukrstiti sa Zlatim Moravcama u isto vreme. Pre ove mini pauze Dunajska Streda je vezala četiri prvenstvene pobede, a bez poraza su još od kraja avgusta kada ih je savladao Trenčin.

Ružomberok

Gosti čekaju ovaj meč na 5. poziciji i njihov prvi cilj je da oezbede prvu polovinu tabele i tako se kvalifikuju za plej-of posle prvih 22 kola u regularnom delu sezone. Imaju 23 boda ali i dve zaostale utakmice pa bi sa maksimalnim učinkom mogli znatno da se približe svom cilju. Posle meča sa Dunajskom Stredom ostao im je duel sa Zlatim Moravcama i onda idu na zasluženu pauzu sve do sredine februara. Pred ovaj meč nisu bili u dobroj formi, bez pobede su na prethodna četiri meča u prvenstvu, imaju tri remija i poraz od Slovana u Bratislavi pre deset dana, a ispali su iz iz Kupa izgubivši od Skalice. Sigurno da svi jedva čekaju pauzu, a onda će na proleće pokušati da poprave svoj plasman.

Predlog

Domaćin ne bi smeo da ispusti ovu šansu i sačuva makar ovaj zaostatak za Slovanom koji mu daje realne izglede da se na proleće upusti u borbu i za titulu. Dunajska Streda je u odličnoj formi i verujemo da će u tom stilu i okončati jesen. Biće ovo peti uzastopni trijumf ovog tima a za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 1.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.