Petak, 25/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
25/11Virtus Bologna vs Anadolu Efes1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
24/11/2022 18:00
Virtus je nesrećno ostao bez pobede u Atini i to bi moglo da se odrazi u meču sa aktuelnim šampionom Evrope. Utakmica 10. kola Evrolige igra se u Bolonji u 20.30 u petak.
Virtus

Skor od 4 pobede i 5 poraza nije ništa spektakularno, ali se ne može oceniti ni kao katastrofa za povratnika u Evroligu. Utisak je da je Virtus mogao da dobije neke mečeve koje je izgubio, ali je isto tako mogao i neke da izgubi, a dobio ih je. Jedan od onih koji je mogao drugačije da se završi odigran je u sredu u Atini. Imali su Italijani mnogo prilika da reše susret u svoju korist, kod nerešenog rezultat u regularnom toku imali su poslednji napad ali je šut Miloša Teodosića završio na obruču. I u produžetku su mogli do trijumfa, ponovo su imali napad za pobedu i ponovo nisu bili uspešni, pa je slavio domaćin. Kada igraju u Bolonji košarkaši Virtusa su ostvarili dve pobede i upisali dva poraza. Pobedili su Bajern i Valensiju, a izgubili od dva francuska predstavnika, Monaka i Asvela. Čini se da im sada predstoji najteži zadatak, u goste im stiže dvostruki uzastopni šampiona Evrope Anadolu Efes. Za sada je Ife Lundberg najefikasniji pojedinac kod Virtusa, ujedno je on i jedini sa dvocifrenim prosekom u timu Serža Skariola. Postiže Danac 11,8 koševa po meču, dok su svi ostali jednocifreni.

Anadolu Efes

Tim Ergina Atamana polako diđe formu i već su na skoru od 4-5. Naravno da je to slabo za tim koji je dominirao u Evroligi u tri prethodne sezone, osvojio dve titule, a verovatno bi i treću da zbog korone nije prekinuto takmičenje 2020. godine. Dve važne pobede ima iza sebe Efes u prethodna dva kola. Prvo su na svom parketu pobedili špansku Barselonu, da bi u utorak, mnogo lakše od očekivanom, slavili u Milanu protiv Olimpije. Činjenica je da su Milanezi bili silno oslabljeni ne umanjuje njihovu pobedu od čak 29 poena razlike. Zanimljivo je da je to bila prva pobeda na strani za Efes u aktuelnoj evroligaškoj sezoni, s obzirom da su na prethodna tri gostovanja izgubili. U Monte Karlu su stigli bar do produžetka, da bi kasnije izgubili od bajerna u Minhenu i Reala u Madridu. Vil Klajburn sa preko 20 i Vasa Micić sa 18,7 poena prosečno, najefikasiniji su, ali i najbolji pojedinci u Efesu. Željno se čeka povratak povređenog Šejna Larkina.

Predlog

Nemamo dilemu da je Anadolu Efes kvalitetniji tim od Virtusa ali se ove sezone već dogodilo mogo iznenađenja. Mislimo da je pobeda u gradu mode prelomna tačka za Efes i da će \'\'Pivari\'\' u nastavku sezone igrati mnogo bolje. Prvi ispit je u Bolonji i očekujemo da ga ekipa Ergina Atamana reši na pravi način. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.