Nedelja, 27/11 - Fudbal, Međunarodni, Svetsko prvenstvo
27/11Japan vs Kostarika1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
25/11/2022 16:34
Posle senzacionalne pobede nad Nemačkom od japanaca se ne očekuje ništa manje od trijumfa protiv Kostarike. utakmica drugog kola igra se u nedleju u 11 sati.
Japan

\'\'Samiuraji\'\' su posekli Nemce kao katanom, drevnim mačem. Bila je to fantastična partija izabranika selektora Morijasua, a golovi Doana i Asana u drugom poluvremenu bili su logična posledica mnogo bolje igre azijske reprezentacije u nastavku meča. Da li su Nemci potcenili Japan? Ne verujemo. U današnjem fudbalu niko ne sme da se potceni, a posledbno je jedn a od najboljih azijskih ekipa, čiji najbolji fudbaleri pritom listom igraju baš u Bundesligi. Dakle, Japan ima kvalitet i pogrešili su svi koji su ih otpisivali zbog grupe u kojoj se nalaze. Protiv Kostarike Japan će, možda po prvi put u svojoj istoriji, biti veliki favorit na nekom mundijalskom meču. Videćemo kako će se snaći u toj ulozi koja je za njih nova. Znajući njihov mentalitet verujemo da neće popustti pod pritiskom.

Kostarika

Na prethodnom Mundijalu Kostarikanci se nisu proslavili, ali se nisu ni obrukali. Osvojili su jedan bod protiv Švajcarske, a dođiveli su minimalne poraze od Srbije i Brazila. U Kataru im preti brukanje epskih razmera. Već na startu su Navas i drugari primili sedam golova od raspoloženih Španaca i verovatno ostali bez izgleda da prođu dalje. Da bi sačuvali nadu potrebno je da pobede Japan i onda da se dogodi čudo protiv Nemačke. Smatramo da to nije realan scenario jer Kostarika nema potreban kvalitet. Za njih je i dolazak u Katar veliki uspeh, a do njega su stigli preko baraž u kome su bili bolji od Novog Zelanda. Zahvaljujući činjenici da su domaćini narednog Svetskog prvenstva zemlje iz KONKAKAF zone, Meksiko, Kanada i SAD, eto prilike da ih vidimo i na trećem uzastopnom Mundijalu.

Predlog

Japan mora da pobedi Kostariku jer bi u suprotnom upropastio sve što je uradio protiv Nemačke. Ako slave protiv ovog rivala, a Nemci ne pobede Španiju, Japanci bi izborili plasman u jokaut fazu već psole drugog kola. Oni su to već uspevali tri puta u svojoj istoriji, a sada nam se čini da imaju kvalitet i za nešto više. Predlog je jedinica, a za trijumf Japana u kladionici Mozzartbet dobija se koeficijent 1.48.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.