Četvrtak, 01/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
01/12Anadolu Efes vs Olympiakos Piraeus1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
28/11/2022 19:33
Derbi kola svakako je okrašj aktuelnog prvaka Evrope i odličnog grčkog tima u ovoj sezoni. Meč u Istanbulu igra se u četvartak u 18.30.
Anadolu Efes

\'\'Pivari\'\' su u dobroj formi u koju su postepeno stigli. Trenutno su vezali pet pobeda, tri u Evroligi i dve u prvenstvu Turske. Ono što može da brine trenera Ergina Atamana je činjenica da mu igru nose samo dvojica košarkaša, Vasilije Micić i najveće letošnje pojačanje Vil Klajburn. Svi ostali su daleko po učinku iza ove dvojice, a sa nestrpljenjem se čeka povratak u tim Šejna Larkina posle povrede koju je zadobio još u reprezentaciji Turske na Evrobasketu letos. Efes je u prethodnoj sedmici kada se igralo duplo kolo imao dva gostovanja u Italiji. Na \'\'čizmi\'\' su bili maksimalni, pobedili su Olimpiju u Milanu i Virtus u Bolonji, a ponovo su se igrama izdvojili Klajburn i Micić, mada je u Bolonji najbolji ovogodišnji meč odigrao Boboa. Klaburn postiže neverovatnih 20,4 poena po meču, uz čak 6,6 skokova, a Micić dodaje 18,2 poena u 6,4 asistencije po utakmici. Sledeći na toj listi je Rodrig Bobua sa 8,6 poena prosečno. Pod hitno će centri morati da daju neki doprinos ako Efes želi do treće uzastopne titule u Evroligi.

Olimpijakos

Pirejci su imali neverovatan start sezone, pobedili su na tri gostovanja u Španiji i to protiv reala, Barselone i Baskonije. Tvorac svih pobeda bio je odlični krilni igrač Saša Vezenkov. Bugarin je postizao po dvadesetak poena na svakom meču i u tandemu sa iskusnim plejmejkerom Slukasom bio junak tima. Ipak, počeo je Olimpijakos da pokazajue i neke slabosti, doživeli su tri poraza, od toga dva na svom parketu, ali su na strani upisali već četiri pobede. Još jedno teško gostovanje je pred njima, a trener Jorgos Barcokas baš i nema previše razigranih košarkaša. Pored Vezenkova i Slukasa bolji od ostalih su dvojica domaćih igrača, Januslis Larencakis i Kostas Papanikolau. Trener uvek može da se osloni i na iskusnog plejmejkera Tomasa Volkapa, posle Slukasa najboljeg asistenta tima.

Predlog

Sudeći po formi rekli bismo da je domaći tim favorit u ovom meču. Ipak, Olipijakos je pobedio na četiri gosdtovanja od pet koliko je imao i sigurno se neće predati unapred. Smatramo da su Grci pomalo umorni a da \'\'Pivari\'\' polako dodaju gas i predlažemo jedinicu na ovom meču. Za pobedu Anadolu Efesa u kladionici CircusBet dobija se koeficijent koji iznosi 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.