Petak, 02/12 - Fudbal, Engleska, Liga 1
02/12Plymouth Argyle vs Port Vale1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
29/11/2022 12:54
Engleski trećeligaši igraće svoje kolo u neuobičajenom terminu, u petak uveče. Vodeći Plimut doćekuje Port Vejl od 20.45.
Plimut

Možda bi neko rekao da Plimut pomalo popušta, bar gledajući učinak u dva prethodna kola. Nisu poraženi, ali nisu ni pobedili dva tima od kojih su sigurno bolji. Prvo su remizirali sa Linkolnom na strani da bi onda ostali bez pobede na gostovanju kod Bartona. Na svom terenu Plimut igra neverovatno sigurno i u aktuelnom prvenstvu dobio je sve mečeve kao domaćin. To je redak podvig kada su u pitanju engleske niže lige u kojima je kvalitet dosta izjednačen, ali su i iznenađenja česta. Plimut je devet puta igrao na svom terenu i pobedio na svih devet, dok je na strani 4 puta pobedi, četiri puta remizirao i doživeo dva poraza. Poslednji put su izgubili još polovinom avgusta kod Čarltona.

Port Vejl

O šansama Port Vejla na ovom gostovanju dovoljno govori opis učinka njihovog rivala na domaćem terenu. Niko nije uspeo da ostane neporažen u poznatoj luci, a gostovali su u Plimutu i mnogo bolji timovi od Port Vejla.  Nije Port Vejl loš ove sezone, naprotiv, nalaze se na odličnom 10. mestu sa koga vide plej-of, a to bi i trebalo da bude njihov krajnji domet za ovo prvenstvo. Teško je očekivati da se uključe u bitku za plasman u Čempionšip na direktan način, posebno kada su u ligi Šefild Venzdej, Ipsivč Taun, Plimut i ostali, ali svakako da bi mogli da budu među četiri tima koji će u doigravanju odlučivati o još jednom mestu za odlazak u viši rang. Prošle subote igrao se FA kup, a pre dve sedmice Port Vejl je uspeo da pobedi Čarlton na svom terenu i tako prekine niz od dva uzastopna meča bez pobede sa samo jednim osvojenim bodom.

Predlog

S obzirom da je Port Vejl proletos ušao iz Lige 2 u Ligu 1, protiv Plimuta nisu igrali od 2018. godine. Od tada se dosta toga promenilo, Plimu je jedna od najboljih ekipa u trećem rangu i očekujemo da slave u prvom ovosezonskom međusobnom duelu. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.