Utorak, 06/12 - Fudbal, Slovenija, PrvaLiga
06/12Gorica vs NK Bravo1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
04/12/2022 13:15
Slovenačka liga je jedna od retkih koja se igra za vreme Mundijala, mislimo na elitna fudbalska takmičenja. Meč Gorica - Bravo igra se u utorak u 14 časova.
Gorica

Ekipa iz Nove Gorice pala je u zonu ispadanja, tačnije nalaze se na pretposlednjem mestu, onom koje na kraju prvenstva donosi samo plasman u baraž za opstanak. Predstoji im velika borba da izbegnu najgore, a glavni rivali u toj borbi biće im Tabor iz Sežane, ekipa koja ima isti broj bodova i nalazi se na začelju, kao i Radomlje koje je osvojio, za sada, bod više. Najveći problem za Goricu je forma, oni nisu pobedili na poslednjih devet kola a u tom intervalu su ostvarili 4 remija i upisali 5 poraza. Inače imaju samo dve pobede od starta sezone, jednu su ostvarili protiv Tabora u Sežani, a drugu baš protiv ekipe Bravo u Novoj Gorici, još u prvom kolu ovog šampionata.

Bravo

Uprvao je taj poraz u Novoj Gorici na startu takmičenja dao odgovor navijačima najmlađeg slovenačkog elitnog kluba da ne mogu mnogo da očekuju od svojih ljubimaca u ovoj sezoni. Bravo i nema neku navijačku bazu, radi se o privatnom klubu koji je osnovan tek 2006. godine. Prošle sezone igrali su dobro, mučili i one najbolje slovenačke timove a sada su u zlatnoj sredini sa malo izgleda da se priključe vrhu. Ono što je bitno ua ljubljanski tim je to da su odmakli ugrođenoj trojci, pa od Radomlja imaju osam bodova više, a od Tabora i Gorice po devet. U prošlom kolu su dođiveli poraz od Maribora na svom terenu sa 3:0 i pokazali da nisu u najboljoj formi.

Predlog

Poraz od \'\'ljubičastih\'\' iz Maribora stigao je za Bravo nakon remija sa Radomljem, timom koji se bori za opstanak. Do tada su igrali dosta dobro, pobedili u Kupu niđerazredni Britof sa čak 9:0, ali im u prvenstvu ne ide najbolje. Od borbe za Evropu nema ništa i sada je cilj da što pre obezbede opstanak. Od Gorice su bolji i verujemo da mogu do pobede. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.