Utorak, 24/01 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
24/01Šalke 04 vs RB LajpcigUkupno pogodaka - gost - iznad/ispodtip: Više 1.50
9 / 10 Ulog
23/01/2023 16:34
Povratnik u elitu nastavio je sa porazima i u 2023. godini. Pitanje je kolike su im šanse protiv Lajpciga. Utakmica u Gelzenkirhenu igra se u utorak u 18.30.
Šalke

U sve težoj situaciji su Kraljevsko-plavi. Ekipa Šalkea je odligra katastrofalno jesenji deo prvenstva u Bundesligi, iz 15 utakmica sakupili su samo 9 bodova, a na istom broju ostali su i posle prve utakmice nakon pauze. Izgubio je Šalke u Frankfurtu od Ajntrahta sa 3:0, mada je do samo finiša aktuleni osvajač Lige Evrope i učesnik osmine finala Lige šampiona, imao samo gol viška. Slaba je to uteha za nekadašnjeg nemačkog šampiona i ovog proleća predstoji mu jako težak zadatak da izbori opstanak u eliti, jer bi povratak u Cvajtu posle samo jedne sezone bio prava katastrofa za ovaj klub. Da ne podsećamo kakvu navijačku bazu ima Šalke, Velstins Arena je dupke puna na svakom meču, ali očigledno da kvalitet igračkog kadra ne odgovara renomeu tima iz Gelzenkirhena.

RB Lajpcig

Bikovi su propustili priliku da se približe Bajernu na samo tri boda razlike. U prvom kolu u drugom delu sezone ugostili su šampiona iz Minhena, ali su stigli samo do boda i razlika je ostala šest poena u korist Bavaraca. Lajpcig je na 6. merstu, njihov primarni cilj je da ponovo obezbede igranje u Ligi šampiona, ali pošto je ovogodišnje prvenstvo izjednačenije nego većina ranijih u protekloj deceniji, možda se ukaže šansa i da dođu do \'\'Salatare\'\', prve u svojoj istoriji. Prošle sezone su osvojili prvi trofej, bilo je to u DFB kupu, a sigurno da je osvajanje Bundeslige san za ovaj ambiciozan klub. Bikovi imaju dve vezane pobede u Bundesligi u gostima, pre Šalkea slavili suu Sinshajmu protiv Hofenhajma i Bremenu protiv Verdera, a dali su pet golova na ta dva meča.

Predlog

Šalke stvarno nema šta da taktizira, u svakoj utakmici moraju da idu na pobedu, pa šta urade. Pokušaće makar da se domognu baraža i da na taj način, na mala vrata, obezbede opstanak. Gosti su apsolutni favoriti u ovom meču, mada i oni umeju da podbace, posebno je to bilo vidljivo u prvom delu jeseni. Sada im napad, pogotovo od povratka Tima Vernera, funkcioniše dobro i očekujemo da u Gelzenkirhenu postignu barem dva gola. Za T22+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.