Utorak, 24/01 - Fudbal, Belgija, Prva divizija B
24/01Dender vs Genk Res.Ukupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
9 / 10 Ulog
23/01/2023 15:59
Domaći tim još uvek ima neku šansu da se po završetku regularnog dela takmičenja nađe u plej-ofu i borbi za plasman u belgijsku elitu. Utakmica protiv rezervnog tima Genka igra se u utorak u 20 časova.
Dender

Ekipa iz Flandrije je zaređala sa porazima u drugoj ligi Belgije. Posle četiri uzastopna poraza njihove šanse da se nađu u gornjem delu tabele posle 22 regularna kola svedene su na minimum. Od šestoplasirano mladog tima Klub Briža imaju devet bodova manje, pa bi u preostale četiri utakmice, koliko im je ostalo, morali da osvoje maksimalan broj poena, a da tim iz Briža ne uzme više od tri. Teško će se ispuniti makar jedan od ta dva preduslova, pa Dender može mirno da igra u nastavku sezone, pošto mu opstanak nije ugrožen, pogotovo ako sada savladaju Genk U23. U prošlom kolu su odigrali zanimljiv meč protiv Virtna na svom terenu, na počtku drugog dela ostali su sa desetorico i uspeli su samo da izbore častan poraz da 3:4.

Genk U23

Drugi tim lidera belgiske Župiler lige ne mođže se pohvaliti dobrom sezonom do sada. Dok prvotimci dominiraju u Belgiji i krupnim koracima grabe ka tituli šampiona, rezervisti se muče da opstanu u drugoj ligi. Od kada je u Belgiji dozvoljeno da se drugi timovi takmiče u jednom rangu ispod, u drugoj ligi su mlade ekipe Klub Briža, Anderlehta, Standarda i Genka, a neće biti iznenađenje ako se u nardenim sezonama pojavi još neka. Genk je najslabiji u tom društvu, trenutno su poslednji sa samo 12 bodova, ali imaju i najmanji broj odigranih mečeva. Igraće u plej-autu, tu nema dileme, i tada će morati da osvoje što više bodova i iza sebe ostave neke od rivala. U dva prethodna kola su dođiveli poraze a igrali su protiv odgovarajućih ekipa Anderlehta i Klub Briža. Da su tu bili uspešniji sada bi i njihova sitiacija bila znatno povoljnija.

Predlog

Na utakmicama ovih ekipa, posebno kada je Dender u pitanju pada veliki broj golova. Tako je i inače u belgijskoj drugoj ligi, par ekipa se izdvaja kvalitetom, dok se ostali bore za što bolji plasman. U prvom delu sezone Dender je slavio u Genku sa 2:0, a sva je prilika da će se ova dva tima sastati još dva puta posle ovog meča i to u plej-autu. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a za T12+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.88.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.