Četvrtak, 26/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
26/01ALBA Berlin vs Valencia1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
24/01/2023 15:50
I pored one neverovatne serije poraza Alba se nije predavala, i dalje su na samom dnu tabele, ali su ponovo počeli da pobeđuju. Meč sa Valensijom igra se u četvrtak u 20 časova.
Alba

Berlinci su sezonu započeli sa tri pobede, a onda su izgubili 12 narednih mečeva, pa ponovo tri puta slavili u nizu. Sada opet imaju dva uzastopna poraza i navijači se nadaju da to nije ponovo serija poraza. Ionako su daleko od plej-ofa, od prvog tima koji je u toj zoni imaju pet pobeda manje i ne verujemo da se to može nadoknaditi u 14 preostalih utakmica, jedino u slučaju neke neverovatne serije pobeda. Ipak, ne igraju Nemci bez motiva. Za sada su \'\'fenjer\'\' predali Olimpiju, a sigurno da žele da prestignu još po neku ekipu. Trener Izrael Gonzales je krenuo u sezonu sa mnogo mladih igrača, neke je uspeo da promoviše, pre svih to su Tamir Blat, Kumanđe i Prosida, ali za uspeh u Evroligi potreno je i da imate nagomilano iskustvo, kakvo, na primer, ima Luk Sikma. Po statističkom učinku Džejlen Smit je najuspešniji u Albi, hrvatski reprezentativac ubacuje prosečno 13, 5 poena, a dvocifren je još Maodo Lo sa 10,1. košem.

Valensija

Izgleda da su kadrovski problemi učinili da se ekipa Valensije probudi i da košarkaši koji nisu bili u prvom planu kod trenera Mumbrua najzad proigraju. Od trenutka kada je iz stroja ispalo nekoliko igrača,  to je posle poraza od Zvezde, Valensija je tri puta pobedila u Evroligi i dva puta u ACB ligi. Posle Anadolu Efesa i Asvela u Vilerbanu, slavili su u veoma važnom meču sa Partizanom na svom parketu, a meč je obeleži povratak, u igračkom smislu, najboljeg igrača Valensije Bojana Dubljevića. Crnogorac je imao nekoliko slabih izdanja, ono protiv Zvezde najgore mu je u karijeri. Španci su na 50% uspešnosti, imaju po 10 pobeda i poraza, ali za plasman u četvrtfinale ove sezone mora se imati više trijumfa. I dalje je van stroja Kubanac Rivero, ali i od ranije povređeni Klaver, Hermanson i Van Rosom. Protiv Partizana u tim se vratio Džared Harper. Kris Džons, Bojan Dubljević i Đasojel Rivero imaju dvocifren košgeterski učinak, ali treba istaći i doprinos Veba, Lopez-Arestegija i Klemena Prepeliča.

Predlog

Valensija je dosta lako dobila Albu na svom parketu. Bilo je to još u 5. kolu, kada je krenula ta velika serija poraza Albatrosa. Sada Alba igra dosta rasterećeno i čini nam se da je to njhova prednost u meču sa Špancima, koji ovaj meč može da bude presudan u bici za plasman u doigravanje. Alba je u Evroligu stigla preko Evrokupa, a Valensija je dobila specijalnu pozivnicu za ovu sezonu, te nijedan tim nema garantovano mesto za naredno izdanje ovog takmičenja. Plasman u plej-of mnogo bi značio i za jedne i za druge. Naš predlog je pobeda domaćina, a za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.