Četvrtak, 26/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
26/01AS Monaco vs Milano1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
24/01/2023 16:08
Posle novog poraza, ovog puta od Asvela u Milanu, čak je i trener Olimpije Etore Mesina rekao da je za njih ovo izdanje Evrolige završeno. Meč u Monte Karlu Olimpija igra u četvrtak u 21 čas.
Monako

U formi je pao i tim Saše Obradovića, pa nam se čini da Olimpija dolazi u pravom trenutku za Kneževe. Monako je izgubio tri od prethodne četiri utakmice u Evroligi, a sva tri poraza upisali su na strani. Prošle sedmice su poraženi od Fenerbahčea u Istanbulu i to posle produžetka, a to je čak i napredak u odnosu na dva poraza u Beogradu, od Partizana i Zvezde, sa ukupnom razlikom od 44 poena. Izgleda da je izostanak Džordana Lojda veći hendikep nego što se to u startu pretpostavljalo. Odlični strelac je dugo povređen, a Monako je od tada počeo da igra dosta promenjivo. Majk Džejms je i dalje prvi strelac tima, on uglavnom, ne računajući utakmicu sa Partizanom, ubaci svoju kvotu koševa, ali su ostali redom podbacili. Sa skorom 12-8 Monako je na deobi 5. mesta sa Žalgirisom, ali prvih pet ekipa imaju samo pobedu više od njih. Pored Džejmsa dvocifreni su još Eli Oboko, Alfa Dijalo i povređeni Džordan Lojd.

Olimpija

Nisu Milanezi uspeli da se izbore sa nedaćama koje su ih zadesile negde od četvrtog, petog kola. Tada su iz stroja počeli da ispadaju jedan po jedan nosilac igre, i mada su kasnije reagovali dovođenjen Luvavua i najavom angažovanja Kembe Vokera, stvari se nisu popravile. Milano je na poslednjem mestu na tabeli, imaju samo šest pobeda u prvih 20 kola, a posebno su loši na svom parketu gde su dobili samo dve utakmice i izgubili čak 8. U prošlom kolu su poraženi čak i od Asvela u Milanu i to je bila kap koja je prelila čašu i kod trenera Etorea Mesine, pa je on nakon meča izjavio da pojačanja više neće biti i da je za Olimpiju ova sezona u Evroligi završena. To je značilo da više neće biti opterećeni plasmanom u četvrtfinale. I dalje u timu nema Kevina Pengosa, Luiđija Datomea i Šejvona Šildsa i takav hendikep nije bilo moguće nadonaditi. Bili Beron je, zajedno sa Dejvisom, pokušao da povuče tim na svojim plećima, u nekim utakmicama je to uspelo, u Beogradu protiv Zvezde, kao i protiv Valensije i Monaka, ali sada Olimpija ima četiri vezana neuspeha u elitnom takmičenju.

Predlog

Za Monako je pobeda imperativ, dok gosti stižu rasterećeni i takvi mogu biti opasni. Ipak, Kneževima je jasno da ovaj meč ne smeju da izgube, a poraz bi ozbiljno zaljuljao i stolicu treneru Saši Obradoviću. Monako je kvalitetniji od oslabljenog tima iz Milana i verujemo u njegovu pobedu. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.