Nedelja, 29/01 - Fudbal, Engleska, FA Kup
29/01Stouk vs Stevenage1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
26/01/2023 20:19
Drugoligaš dočekuje drugoplasirani tim Lige 2. Utakmica šesnaestine finala engleskog FA kupa igra se u nedelju u 15 časova.
Stouk

Domaćin nije u najboljoj formi i čini nam se da od povratka u Premijer ligu nema ništa. To je jasno posle polovine sezone u Čempionšipu. Barnli i Šefild junajted su se izdvojili na vrhu i ako se nešto drastično ne promeni, oni će izboriti direktan plasman u englesku elitu. Svi ostali, koji to žele, moraće da se bore za plej-of, a onda u doigravanju pokušaju da budu najbolji u konkurenciji još tri tima. Da bi igrali u plej-ofu fudbaleri Stouka bi morali da budu barem šesti na kraju, a oni su od te pozicije u ovom trenutku udaljeni 12 pozicija. Stouk je 18. na tabeli, ali imaju samo devet bodova manje od šestoplasiranog Midlizoroa, a 11 od trećeplasiranog Votforda. U prošlom kolu su pobedili na svom terenu Reding sa 4:0 i ako tako nastave, možda imaju čemu da se nadaju.

Stivenidž

Sva je prilika da ćemo ekipu Stivenidža od naredne sezone gledati u Ligi 1. Ova ekipa igra odlično od starta sezone, predvodi Ligu 2, mada su trenutno na drugom mestu sa dva boda manje od Lejton Orijenta, ali uz meč manje od te ekipe. U prethodnom kolu FA kupa napravili su najveće iznenađenje. Pobedili su Aston Vilu i to u Birmingemu. Slavili su sa 2:1 na Vila parku, iako su do samog finiša meča imali gol minusa. U Ligi 2 nisu izgubili od kraja oktobra, nanizali su deset prvenstvenih utakmica bez poraza, a u isto vreme igraju i u FA kupu, EFL Trofeju, dok su u EFL kupu ispali od Čarltona u šesnaestini finala. Prošle subote se u igrali veliki derbi protiv lidera Lejton Orijeta i slavili ubedljiv trijumf od 3:0.

Predlog

Mada je Stivenidž u prošlom kolu najstarijeg takmičenja na svetu pobedio premijerligaša na strani, sumnjamo da imaju snage za još jedan podvig. Aston Vila ih je malo potcenila, a treba reći da je tim iz Birmingema imao i igrača manje u finišu kada su gosti stigli do preokreta. Stouk je odličan na domaćem terenu, Reding to najbolje zna, pa očekujemo da prođe u dalje takmičenje u FA kupu, ipa je razlika dva ranga. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.