Četvrtak, 02/02 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
02/02Vest Bromvič Albion vs Coventry City1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
01/02/2023 12:56
U prvoj utakmici 30. kola engleskog Čempionšipa Vest Brom dočekuje Koventri. Meč se igra u petak u 21 čas.
Vest Bromvič Albion

Ekipa iz Birmingema ima dva poraza iza sebel jedan u prvenstvu i jedan u FA kupa. U ligi su izgubili od lidetra, ekipe Barnlija i to na gostovanju na Turf Muru. Bilo je 2:1 za domaćina, ali je Vest Brom pokazao da zaslužuje mnogo bolju poziciju na tabeli od trenutne, a to je 10. mesto. Ipak, zaostatak za poslednjim timom u zoni plej-ofa je samo dva boda, pa je jasno da je krajnji cilj ovog tima plasman u doigravanje pošto je teško očekivati da mogu ugroziti vodeći dvojac koji čine Barnli i Šefild junajted. Vest brom je mnogo bolji kada igra na svom terenu, u Birmingemu su pobedili na prethodnih šest utakmica, a pet puta je to bilo u Čempionšipu. Ono što je još bitnije na tih šest utakmica mreža im se nije zatresla nijednom, a rivali nisu bili naivni.

Koventri

Gosti su trenutno na 13. mestu sa 38 bodova, pa imaju samo tri manje od svog rivala. I Koventri bi mogao da se nađe u plej-ofu, za koji vlada veliko interesovanje i konkurencija je baš brojna. Čak i da ne uspeju u tome ne bi bilo ništa strašno, jasno je svima koji vle ovaj klub da oni još uvek nisu kadri da uđu u Premijer ligu i tamo se nadmeću sa ekipama poput Sitija, Liverpula, Arsenala i ostalih. Koventri , pre svega, želi da postane stabilan čaln Čempionšipa, a o Premijer ligi će razmišljati kada budu spremni za takav korak. Niz od pet uzastopnih utakmica bez pobede u prvenstvu prekinuli su u prošlom olu kada su na svom terenu pobedili tim Hadersfilda. Terijeri se nalaze na dnu tabele i bore se za opstanak, ali su pre samo par sezona igrali u premijer ligi, pa je vladala bojazan u Koventiriju oko ishoda. Sada se lakše diše, Koventri je pobegao Hadersfildu, koji je prvi tim iznad crte, čak 12 bodova i mogu mirnije da igraju u anstavku sezone.

Predlog

Uprvom delu sezone Koventri je minimalnim rezultatom pobedio VBA na svom terenu. Taj meč igrao se negde pre Novu godinu, a prošlog proleća duel ove dve ekipe u Birmingemu završen je bez golova. Ni sada neće biti mnogo pogodaka, ove dve ekipe igraju na takav način, ali nam se čini da će Vest Brom upisati i šesti uzastopni trijumf na svom terenu. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.