Petak, 03/02 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
03/02AS Monaco vs Real MadridUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 161.50
7 / 10 Ulog
02/02/2023 11:40
Ove dve ekipe su od samog početka sezone u vrhu tabele i kandidati su za plasman na završni turnir. Meč u Monte Karlu igra se u petak u 19 časova.
Monako

Kneževi se i dalje održavaju u samom vrhu tabele i pored činjenice da ne igraju u najboljoj formi u poslednje vreme. Moguće je da je meč protiv Albe u Berlinu, koji su dobili pre dva dana sa više od 20 razlike, povratak u formu sa početka sezone, a to se pogodilo i sa povratkom Džordana Lojda u tim posle povrede. Monako je postigao 102 poena u Berlinu, razgoropadio se Moteijunas sa 22 poena, rekordom sezone, dok su još petorica igrača bila dvocifrena, uključujući i pomenutog Lojda. Bila je to prva pobeda Monaka na strani posle četiri uzastopna poraza. Gubili su u nizu od Olimpije u Milanu, onda dva puta u Beogradu, protiv Partizana i Zvezde i na kraju u Istanbulu protiv Fenerbahčea, gde su jedino bili i u igri i ušli u produžetak. Na svom parketu Monako je pobedio na prethodna tri meča, a samo je dva puta poražen do sada.

Real Madrid

Nisu Madriđani imali previše problema u meču sa Panatinaikosom na svom parketu pre dva dana i relativno odmorni idu na jedno od najtežih gostovanja. Real je na vrhu tabele sa skorom 15-7, koliko još ima samo Olimpijakos. U poslednjih šest utakmica u Evroligi Real je poražen samo jednom. Bilo je to protiv Olimpijakosa na strani, štoje bilo i njihovo poslednje gostovanje pošto su na dva naredna meča igrali protiv Barselone i Panatinaikosa na svom terenu. Mateo Ćus je dao minute svim igračima koji su bili u rosteru, poštedeo je dodatnih napora većinu igrača koji su nosioci igre, a najviše je prikazao Jabusele sa 16 poena i 7 skokova za samo 17 minuta na parketu. Šansu je iskoristio Mario Hezonja koji je ubacio 14 poena, dok je dvocifren bio još samo Džanan Musa, najbolji strelac Reala, sa 12 koševa. U Monte Karlu Mateo Ćus neće ponovo moći da računa na povređenog Abaldea.

Predlog

Real i Monako odigrali su jedan od najzanimljivijih mečeva u dosadašnjem toku sezone u Evroligi. Madriđani su imali pobedu u džepu, vodili su 4 razlike par sekundi pre kraja, a onda je Majk Džejms pogodio trojku uz faul i utakmicu odveo u produžetak koji je Monako rešio u svoju korist. Bila je to prva pobeda Kneževa nad Realom, s obziorm da su u oba prošlogodišnja odmeravanja snaga slavili Madriđani. Radi se o dve ekipe sa ogromnim napadačkim potencijalom, pa je najlogičnije igrati na više poena ukupno. Za (+) koševe kvote iznosi 1.85 u kladionici MaxBet, a granica za ukupan broj poena je 161,5.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.