Nedelja, 19/03 - Fudbal, Italija, Serija B
19/03Ternana vs Bari 19081X2tip: 2
7 / 10 Ulog
16/03/2023 17:25
Gosti sanjaju povratak u Seriju A. Neće biti lako ali šansa svakako postoji. Bari u Ternani gostuje u nedelju od 16.15.
Ternana

Domaći tim nikako nije u dobrom momentumu pred dolazak trećeplasiranog Barija. Ternana nema pobedu već sedam kola u Serriji B, a u tom intervalu osvojila je samo četiri boda. Sve se to odrazilo na položaj na tabeli, pa je tim koji je na početku sezone ređao pobede, sada tek na 13. mestu. Možda se neko ne seća, ali Ternana je u prih devet kola imača čak šest pobeda, a u periodu od polovine septembra do polovine oktobra, vezala je pet uzastopnih trijumfa. U nastavku sezone igrali su znatno slabije i sada je njihova relanost borba za opstanak. Još uvek imaju solidnih pest bodova prednosti u odnosu na prvi tim ispod crte, ali bi i to moglo lako da se istopi ako nastave niz bez pobede. Dakle, u prvih 9 kola šest pobeda, a u narednih 20 samo tri, to je učinak Ternane pred dvoboj sa Barijem.

Bari

Hoće li se naredne sezone na stadionu Sveti Nikola u poznatoj italijanskoj luci igrati prvoligaški fudbal, još uvek ne znamo, a da uskoro hoće, u to smo sigurni. Bari je pregrmeo ogromne finansijske probleme, selidbu u Seriju D i evo ga na putu velikog povratka. To bi moglo da se dogodi koliko ovog proleća, Bari je na trećem mestu, bori se za drugu poziciju sa Đenovom i otvoreno je pitanje koji će se tim, zajedno sa neprikosnovenim Frozinoneom, direktno plasirati u elitu. Ima još kndidata za to drugo mesto. Sidtirol je najbliži Bariju, zaostaje samo dva boda, dok su Piza, Ređina i Kaljari, pred ovo kolo, imali šest poena manje. Bari je u dobroj formi, u poslednjih sedam utakmica nisu doživeli poraz, a pobedili su pet puta uz samo dva remija. Na poslednja četiri meča mreža im se nije zatresla nijednom. Za tim koji se ove sezone iz Serije C preselio u Seriju B, mora se reći da su premašili očekivanja. Videćemo da li će se na tome i zaustaviti.

Predlog

Mi smatramo da će Bari učiniti sve da se već ovog proleća dokopa elite. U italijanskom fudbalu se stvari dešavaju vrlo brzo i lako se desi da neki klub, posebno iz nižih rangova, bankrotira, pa se svaka šansa koja se ukazuje mora iskoristiti. Nekada je Bari bio stabilan prvoligaš ali je i on bio zahvaćen finansijskom krizom. U Ternani mu neće biti lako, ni jesenas nije uspeo da pobedi ovaj tim, na stadionu Sveti Nikola bilo je 0:0, ali sada je naš predlog dvojka. Za pobedu Barija u kladionici CircusBet koeficijent iznosi 2.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.