Nedelja, 19/03 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
19/03Union Berlin vs Ajntraht Frankfurt1X2tip: X
7 / 10 Ulog
17/03/2023 20:41
Obe ekipe su u četvrtak završile put po Evropi u osmini finala, Ajntraht Lige šampiona, a Union Lige Evrope. Sada se okreću Bundesligi, pred pauzu igra se važan meč u nedleju u 15.30 u Berlinu.
Union Berlin

Nije da nismo očekivali da u jednom trenutku kriza mora da stigne i u ekipu Uniona. Oni su blistali u prvom delu sezone, odlično su započeli i nastavak, ali je umor došao po sveoje, posebno iz razloga što ovaj tim nema toliko kvalitetnih igrača poput ostalih timova iz vrha Bundeslige. Ne može Union da igra podjednako dobro na tri fronta, poput Bajerna, koji u rosteru ima tridesetak vrsnih fudbalera, pa je tako stigao ubedljiv poraz od imenjaka u Briselu 3:0 i ispadanje iz Lige Evrope. Šansu da naredne sezone zaigraju u Ligi šampiona sada imaju samo preko Bundeslige. Da bi se to dogodilo moraju biti među prve četiri ekipe, a nekako nam se čini da je samo to jedno mesto upraženjeno, a da će prva tri popuniti Bajern, Dortmund i Lajpcig, kao i godinama unazad. U prošlom kolu Union je remizirao u Volfsburgu i to je četvrti uzastopni mč bez pobede u prvenstvu, ali su makar na nejmu dali gol posle posta od 270 minuta i utakmice u Lajpcigu.

Ajntraht

U ekipi iz Frankfurta mogu biti zadovoljni svojim premijernim učešćem u Ligi šampiona. Prošli su grupu ali ne i prvog rivala u nokaut fazi pošto je Napoli bio nepremostiva prepreka. I u revanšu su Napolitanci bili bolji i slavili sa 3:0 na stadionu Dijego Maradona. Ajntraht bi sada morao da sve snage baci na prvenstvo i pokuša da se domogne četvrte pozicije, ne bi li i naredne jeseni igrao u evropskoj eliti. To neće biti lako, u prošlom kolu su ostali bez dva boda na svom terenu, pervi put u nastavku sezone, pošto su sa Štutgartom igrali 1:1. Na strani su bez pobede u 2023. godini, uzimali su po bod u Frajburgu, Minhenu i Volfsburgu, a gubili u Lajpcigu i Kelnu. Pet bodova zaostaju za Unionom koji je četvrti, a isti broj bodova kao i Berlinci ima i Frajburg. Pobeda nad direktnim konkurentom mnogo bi im olakšala posao.

Predlog

Oba tima sanjaju trijumf kojim bi zalečili evropske rane i ujedno poboljšali šanse da naredne sezone igraju u najjačem kontinentalnom takmičenju. U prethodna četiri meča između ova dva rivala uvek je dobijala domaća ekipa, pa je tako jesenas Ajntraht slavio u Frankfurtu sa 2:0. Čini nam se da nas očekuje tvrd meč sa malo golova, a možda ih uopšte i ne bude. Naš predlog je nerešen rezultat koji ostavlja oba tima u igri. Za x kvota je 3.25 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.