Subota, 25/03 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
25/03Škotska vs KiparPoluvreme/Krajtip: X/1
7 / 10 Ulog
23/03/2023 15:48
Konkurencija u grupi A je dosta izjednačena ali se čini da su Španci favoriti. Utakmica u Glazgovu u kojoj Škotska dočekuje Kipar igra se u subotu u 15 časova.
Škotska

Suknjice su igrale na Evropskom prvenstvu što jeste bio veliki uspeh, posebno zbog činjenice da su dva meča igrali pred svojim navijačima na prethodnom EURU. Do Mundijala nisu stigli, a novi pokušaj da se nađu na najvećoj kontinentalnoj smotri počinju od meča sa Kiprom. Treba istaći i sjajne partije Škota u Ligi nacija i osvajanje prvog mesta u B diviziji, pa ćemo ih u narednom izdanju ovog najnovijeg izazova gledati među najboljim selekcijama. To prvo mesto doneće im mogućnost da odu na EURO u slučaju da to ne učine preko kvalifikacione grupe, tačnije ako se ne plasiraju među dve najbolje selekcije. Na isti način su otišli i na prethodno Evropsko prvenstvo tako što su u finalu baraža na penale eliminisali Srbiju. U grupi Lige nacija imali su neke zapažene rezultate, pobede nad Republikom iRskom i Ukrajinom, selekcijom koja ih je eliminisala iz baraža za Mundijal u Kataru.

Kipar

Ostrvljani su daleko od odlaska na neko od velikih takmičenja i još uvek je velika razlika u kvalitetu timova sa Kipra i nacionalne selekcije. Dok ekipe igraju sasvim dobro u evropskim kupovima, nacionalni tim se muči da dođe do pobede i protiv autsajdera. Prava katastrofa im se dogodila i u Ligi nacija jer su ispali iz C divizije i naredno izdanje ovog takmičenja igraće u najslabijoj D diviziji sa evropskim fudbalskim Liliputancima. U kvalifikacijama za Mundijal nisu imali nikakve šanse u konkurenciji Hrvatske i Rusije, a bolji od njih bili su i Slovenci i Slovaci. Jedina selekcija koju su ostavili iza sebe bila je Malta, sa kojom su imali isti broj osvojenih bodova, po 5, ali i bolji međusobni učinak.

Predlog

Domaćin je apsolutni favorit, u grupi su još Španija, Norveška i Gruzija, pa se čini da su Kiprani najslabiji u ovoj konkurenciji. Zato Škotska ne sme sebi da dozvoli kiks na startu kvalifikacija ako želi da bude konkurentna za jedno od prva dva mesta. Ipak, domaćin se neće zaletati i strpljivo bi trebalo da sačeka svoju šansu, a ona će, pre ili kasnije, stići. Zato je naš predlog sa iole dobrom kvotom prelaz x/1 za koji se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 3.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.