Četvrtak, 30/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
30/03Maccabi Tel Aviv vs MilanoUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 83.50
8 / 10 Ulog
29/03/2023 18:19
Izraelci su u sjajnoj formi dok je Milano ostao i definitivno bez Top 8 faze. Utakmica u Tel Avivu igra se u četvrtak u 20.05.
Makabi

Neverovatno dobru utakmicu odigrao je Makbi protiv Virtusa pre dva dana. prosto su pregazili Bolonjeze i ugasili im i poslednji plamičak nade da mogu u doigravanje. Sada je na redu drugi italijanski klub, Olimpija iz Milana, a \'\'Ponos Izraela\'\' bi i njima mogao da zalupi vrata četvrtfinala. Istina, čak i da pobedi Milano ima minimalne izglede posle poraza u Istanbulu, i trebalo bi da se desi pravo čudo u preostlim utakmicama. Makabi je na skoru 18-13, mogao bi da se bori i za četvrto mesto, mada je ostalo premalo utakmica da bi sustigao Monako ili Barsu. Peto mesto jeste dostižno, Fener je trenutno na njemu, ali biti peti ili šesti nije toliko važno, nemate prednost domaćeg parketa u eventualnoj majstorici četvrtfinala. Izraelci su Virtusu ubacili čak 111 poena, opet su najefikasniji bili Lorenco Braun i Vejd Boldvin, ali su imali mnogo manju minutažu nego inače i sveži čekaju Milaneze.

Olimpija

Postojala je šansa da se tim iz grada mode probije na mala vrata u doigravanje, ali su im trebale sve pobede u poslednja četiri kola. Spotakli su se već na prvom stepeniku u najvažnijem meču protiv aktuelnog šampiona Evrope Efesa. Njihov skor je 14 pobeda i 17 poraza i čak i da pobede u preostale tri utakmice 50% uspešnosti neće biti dovoljno ni za 8. mesto. Šteta za njih, ovaj tim ima ozbiljan kvalitet i bili bi među favoritima i za titulu, kada bi bili kompletni. Te povrede su i glavni krivac za ovakav skor Olimpije, prvo su se povredili Datome i Šilds, onda Pengos i Hal, pa su morali da budu angažovani Luvavu i Nejpir. Šabaz Nejpir je imao nekoliko fantastičmih partija, poebno onu kada je unišpito Fenerbahče, ali mu se drugi meč u Istanbulu nije posrećio, i bio je dosta slab protiv Efesa. Taj meč je bio odličan za Timotija Luvavua, ali ni njegovih 19 poena nisu pomogli četi Etorea Mesine da izbegne ubedljiv poraz od 20 razlike. Preostaje im da pokušaju da dođu do tih 50% pobeda i da čekaju naredno izdanje Evrolige.

Predlog

Pet vezanih pobeda u Evroligi ima Makabi i stvarno su u naletu. Sigurno je da nikom neće biti drago da ih dobije u plej-ofu pošto su skoro nepobedivi na svom parketu, a na strani uvek mogu da iznenade. Makabi je pobedio u Milanu u prvom delu sezone, ali je Olimpija tada bila desetkovana povredama. Sada su u boljoj situaciji ali bez mnogo motiva, a uz to i umorni posle puta od Istanbula do Tel Aviva. Očekujemo još jednu efikasnu utakmicu raspucanog Makabija i više od 83,5 poena domaćina. Za (+) poene Makabija kvota je 1.83 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.