Petak, 12/05 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
12/05Belincona vs Wil1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
11/05/2023 09:48
I pored samo jednog boda u dva prethodna kola Vil je i dalje na mestu koje vodi u Super ligu. Meč u Belinconi igra se u petak u 19.30.
Belincona

Domaći tim igra bez motiva u finišu sezone. Nisu uspeli da se uključe u borbu za ulazak u elitu i pored činjenice da dva tima imaju direktak prolaz a još jedan može preko baraža. Belincona nije ni imala te ambicije, jer treba podsetiti da se ovaj klub nalazio u jako teškoj situaciji i da je u jednom trenutku bio praktično ugašen, i to baš kada je bio na pragu plasmana u elitu, pa je morao ponovo da krene od najnižeg ranga. Sada u Belinconi rade opreznije, čekaju da klub sazri, a igranje u Čelendž ligi je sasvim zadovoljavajuće. Trentno su pretposlednji na tabeli, ali imaju 11 bodova više od poslednjeg Ksamaksa i trebalo bi da se dogodi svetsko čudo da ekipa iz Nojšatela dobije sva četiri meča do kraja, a Belincona izbugi sve utakmice. Ne verujemo u takav rasplet iko Belincona ima tri poraza u poslednja četiri kola.

Vil

Ekipa iz ovog simpatičnog gradića dugo je bila član elitnog ranga i sigurno je da žele da iskoriste rekostrukciju takmičenja i ponovo zaigraju u društv najboljih. Sada su na drugom mestu, četiri kola pre kraja prvenstva, i ako zadrže tu poziciju u narednoj sezoni će igrati ponovo protiv jang Bojsa, Bazela, Grashpersa i ostalih. Ipak, gužva u vrhu tabele je velika, pa trećeplasirana LOzana ima isti broj poena kao i Vil, a Lozana Ouši samo tri manje. Svaka utakmica do kraja sezone biće kvalifikaciona za Vil pa tako i ova u Belinconi. Posle ovog gostovanja Vil još dočekuje Vaduz i Iverdon, a gostuje LOzani, što može biti ključan meč. U dva prethodna kola Vil je neočekivano osvojio samo jedan bod, izgubili su od LOzane Ouši na svom terenu, pa su remizirali bez golova sa Arauom u gostima.

Predlog

Gosti su, to je jasno, bolji tim, ali je ove sezone liga dosta ujednačena i bilo je mnogo iznenađenja, pogotovo u poslednjoj četvrtini šampionata. U prva tri međusobna okršaja Belincone i Vila svaki tim je dobijao meč na svom terenu, i to vrlo ubedljivo. Došao je trenutak da jednom i gosti slave, pa zato, a i zbog motiva u utakmici, tipijemo na Vil. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.