Četvrtak, 25/05 - Fudbal, Švajcarska, Super League
25/05Servet vs Bazel1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
23/05/2023 19:41
Dva kola pre kraja švajcarske Super lige prvak je pozan, ali ne i ko će u kvalčifikacije za Ligu pšampiona, ni ko će igrati baraž za opstanak. Meč Serveta i Bazela igra se u četvrtak u 20.30.
Servet

Ekipa iz Ženeve je na drugom mestu na 180 minuta do kraja sezone. To je fantastičan rezulat jer iz švajcarske lige i drugoplasirani tim, kao i šampion, ide u kvalifikacije za Ligu šampiona. Servet mnogo zaostaje za Jang Bojsima, koji su ponovo šampioni, peti put u šest godina, ali se trude da zadrže tri boda prednosti, koliko sada imaju od trećeplasiranog Lugana. Njima je veliku uslugu u prošlom kolu učinio i Bazel koji je remizirao sa Luganom. Servet ima slabiju gol razliku u odnosu na Lugano, pa mu je za sigurnu vicešampionsku titulu potrebno da osv oji barem četiti boda, u slučaju da Lugano bude maksimalan. U poslednjem kolu Servet ima teško gostovanje u Lucernu, pa im je pobeda u duelu sa Bazelom imperativ.

Bazel

Svoj meč sezone Bazel je izgubio od Fiorentine u revanš meču polufinala Lige konferencija. Imali su penale u džepu ali su primili gol u devetom minutu nadoknade drugog produžetka na svom Senbt Jakobu i u finale najmčađen evropskog takmičenja otišli su Ljubičasti iz Firence. Bila je to sjajna šansa da Bazel, eventualnim osvajanjem Lige konferencija, izbori i plasman u Ligu Evrope za narednu sezonu, a ovako će evropske kupove, najverovatije, gledati samo na TV ekranima. Bazel je tek peti, ima četiri boda manje od poslednjeg tima sa evropskom vizom, a to je dva kola pre kraja, ekipa Lucerna. U slučaju obe pobede Bazela i dva kiksa Lucerna, moguće je da budu četvrti, ali to ne zavisi samo od njih. Ne verujemo da su kadri da u poslednja dva kola isprave sve ono što su propustili tokom sezone.

Predlog

Servet je u odličnoj formi i u poslednjih pet kola ima četiri pobede i jedan remi. Za to vreme Bazel je u poslednja tri koal uzeo samo bod, a tu su se smestila i dva meča sa Fiorentinom, pobeda u Firenci i poraz na Sent Jakobu. Za Servet je ovo meč sezone i oni moraju da ga dobiju ako žele u kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje. Naš predlog je jedinica, a za nju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.