Četvrtak, 25/05 - Fudbal, Turska, Kup Turske
25/05Ankaragücü vs Istanbul BašakšehirUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
23/05/2023 19:59
U revanš meču polufinala turskog kupa ekipa iz Istanbula gostuje u Ankari gde brani gol prednosti iz prve utakmice. Utakmica je na programu u četvrtak u 19.30.
Ankaraguču

Domaćin revanš meča je imao veliku šansu da izvuče mnogo bolji reultat iz prve utakmice u Istanbulu. Ne samo da su imali 0:0 do sudijske nadoknade, već su imali i igrača više veći deo meča, pa su propuštali velike priliki tokom 90 minuta igre. Na kraju su kažnjeni za promašaje golom i sada im predstoji težak zadatak da protiv kvalitetnig rivala slave na svom terenu sa dva gola razlike. Do kraja Super lige Turske ostala su još dva kola i tim iz Ankare nije još matematički obezbedio opastanak. Trenutno se nalaze na 12. mestu i imaju pet bodova više od prve ekipe ispod crte, pa je teško poverovati da mogu skliznuti ispod i ispasti iz elite, posebno posle napuštanja takmičenje dva tima nakon katastrofalnog zemljotresa. Prošlog vikenda su pobedili Umranijespor i poslali ih nazad u drugu ligu, a ujedno su prekinuli niz od tri uzastopna meča bez pobede u prvenstvu.

Bašakšehir

Gosti se u prvenstvu bore tek za peto mesto, a ono u konačnici ne donosi plasman u Evropu. Tako je njima kup jedina šansa da i naredne jeseni igraju sa evropskim timovima. Ove sezone su imali dobar nastup tokom grupne faze Lige konferencija, plasirali se u nokaut fazu, ali su stali na prvoj prepreci u eliminacionoj fazi, pošto ih je izbacio belgijski Gent. U prvoj utakmici Bašakšehir je podbacio protiv Ankaragučua, jedva su spasili živu glavu tokom 90 minuta igre, posebno jer su celo drugo poluvreme odigrali sa igračem manje. Nagradu za uloženi trud dobili su u sudijskoj nadokandi kada je Figueiredo postigao zlata vredan gol za minimalnu, ali veliku pobedu. Videćemo da li će se opredeliti za čuvanje svog gola ili će pokušati da pobede i u Ankari. Na poslednj tri meča u prvenstvu nisu pobedili, imaju poraz od Galatasaraja i dva remija, a ukupna gol razlika na ta tri meča je 1:2.

Predlog

Kada igra Istanbul Bašakšehir nema mnogo golova. Desi se po nekad da i oni odigraju spektakularan meč sa mnogo pogodaka, ali ne kada je ovako važan. Jedan gol videli smo u prvoj utakmici, ali je i on stigao u sam smiraj meča. Sada smaztramo da ih ponovo neće biti mnogo i predlažemo igru na mali broj pogodaka. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.