Petak, 26/05 - Fudbal, Francuska, Liga 2
26/05Dižon vs Pariz1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
24/05/2023 18:49
Domćin ima imperativ osvajanja bodova dok gostu meč nije od neke velike važnosti. Utakmica pretposlednjeg kola francuske Lige 2 igra se u petak u 20.45.
Dižon

Sjajnim rezultatima u poslednja dva meseca ekipa Dižona je, iz izgubljene situacije, stigla do sasvim realnih izgleda za opstanak. Dva kola pre kraja sezone Dižon je izašao iz zone ispadanja, ali samo zahvaljujući gol razlici koju ima bolju od ekipe Poa. Sedam kola Dižon nije izgubio, ima četiri pobede i tri remija u tom intervalu i sada na kontu ima 41 bod. Ispred njih su Anesi i Valensijan sa po bodom više, dok su iza Po sa istim brojem bodova i Laval sa bodom manje. Posle meča sa Parizom, u poslednjem kolu ih očekuje duel sa liderom i novim prvoligašem Avrom, pa ne bi bilo dobro da čekaju poslednje kolo da bi obezbedili opstanak. Trijumf nad Parizom je imperativ za tim Dižona.

Pariz FC

Ekipa iz francuske prestonice nalazi se u sigurnoj zoni, u gornjem delu tabele, ali bez šansi da se bori za plasman u Ligu 1. Već neko vreme igraju bez imperativa osvajanja bodova i od kada je tako postižu mnogo bolje rezultate. Pariz nije izgubio na poslednjih pet utakmica u prvenstvu, ostvarili su tri pobede i dva remija za to vreme, a u prethodnom kolu su preokrenuli protiv Sošoa i slavili sa 2:1. Tim trijumfom su stigli na sedmu poziciju i do kraja sezone mogli bi, eventualno, da napreduju još samo jedno, dok bi, u slučaju loših rezultata, mogli da padnu čak na 11. poziciju. Ni jedno ni drugo ne donosi ništa konkretn i Pariz FC će i naredne sezone igrati u Ligi 2.

Predlog

Iz svega napisanog jasno je koliko je meč važniji za domaći tim. Pariz je svoje brige prebrinuo, a na Dižonu je da to ostvari u preostala dva kola. Neizvesni je da li će im samo jedna pobeda biti dovoljna da i naredne sezone igraju u ovoj konkurenciji, to zavisi i od rezultata konkurenata, ali je sigurno da moraju da pobede Pariz. Verujemo da hoće, a za jedinicu se u kaldionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.