Petak, 26/05 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
26/05SJK vs KuPSUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
24/05/2023 19:01
Apsolutni derbi ovog kola finske elitne lige igra se u Seinajokiju u petak u 17 časova, kada domaći SJK dočekuje lidera KuPS.
SJK

Ekipa iz Seinajokija se nalazi na trećem emstu u ovom trenutku, ali to može biti samo privid jer imaju dva meča manje odigrana od vodećeg dvojca koji čine KuPS i Helsinki. U slučaju da SJK bude osvojio makar tri boda u ta dva meča, preuzeće čelo tabele i uputiti žestok izazov dvojcu koji vlada finskim fudbalom u prethodnih nekoliko godina. Naime, HJK je aktuelni šampion, dok je KuPS vicešampion i prvak od pre dve godine. Sada se među njih umešao i tim iz Seinajokija koji je u prvih sedam odigranih utakmica ostvario 5 pobeda i 2 remija i jedni je tim koji je još uvek bez poraza. Najteži ispit mu sada predstoji, u goste im stiže ekipe iz Kuopija, tim koji je nešto slabije počeo, ali je sada ustalio formu i preuzeo čelo tabele od HJK-a.

KuPS

Vicešampion Finske je trenutno na vrhu tabele, ima KuPS bod više od drugoplasiranoh Helsinkija, tima koji je aktuelni šampion, ali je tek početak sezone i tek će biti velikih borbi za titulu, prvo u regularnom delu, tačnije u prva 22 kola, a i zati u doigravanju kada se liga bude podelila na dva dela i prvih šest ekipa budu igrali za titulu. KuPS-u tek predstoje kvalifikacije za Ligu konfrenecija, njihova ambicija je da pokušaju da se domognu grupne faze, što je prošle sezone uspelo Helsinkiju, ali je to mnogo lakše preko kvalifikacija za Ligu šampiona jer imate i mogućnost nekog kiksa. KuPS nema tu privilegiju, i ako bude lošiji u dvomeču sa nekim rivalom, automatski završava svoj evropski put.

Predlog

Jako nas zanima kako će SJK odigrati protiv KuPS-a. U prvih sedam utakmica tim iz Seinajokija je bio sjajan, ali nije imao neke teže rivale. KuPS to svakako jeste i njihova prava vrednost videće se tek sada. KuPS dolazi po bodove i nada se očuvanju liderske pozicije, ali i oni znaju da je ovo jedno od najtežih gostovanja. Zato je najbolje izbeći konačan ishod i igrati na golove kojih neće biti mnogo. Za 0-2 gola koeficijen t u kladionici CircusBet iznosi 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.