Sreda, 06/12 - Fudbal, Nemačka, Kup Nemačke
06/12Štutgart vs Borusija DortmunDupla šansatip: X2
9 / 10 Ulog
05/12/2023 12:01
Derbi osmine finala nemačkog DFB kupa igra se na Mercedes Benz areni u Štutgartu gde gostuje Borusija iz Dortmunda. Meč je na programu u sredu od 20.45.
Štutgart

Švabe su nastavile sa dobrim igrama u Bundesligi i dalje se nalaze u samom vrhu tabele. Ispred njih su samo Leverkuzen i Bajern, ali niko ni ne očekuje da će se Štutgart boriti za Salataru, bez obzira što su do sada stvarno blistali. Sve što u ovom timu, koji je prošle sezone opstanak izborio tek u baražu protiv Hamburgera, radi trener Sebastijan Henes je sjajno. Polse neočekivanog poraza u Hajdenhajmu, trećeg u sezoni, ponovo su vezali tri pobede. slavili su u duelima sa Dortmundom, Ajntrahtom i Verderom. Izlazak u Evropu sada je prioritet za Švabe a ako se ukaže šansa da se bore i za plasman u Ligu šampiona, to bi tek bio rezultata. Neće odustati ni od DFB kupa, do sada su u ovom takmičenju već izbacili Balingen u prvom kolu ali i Union Berlin u drugom. Do bitke za trofej treba pobediti još tri rivala.

Borusija Dortmund

Milioneri za sada ne ispunjavaju svoje ciljeve jedino u Bundesligi. Već sada Borusija ima zaostatak od 10 bodova za Bajerom iz Leverkuzena a u nedelju su propustili priliku da tu razliku smanje na sedam. Vodili su dugo na Baj areni ali su na kraju morali da se zadovolje jednim bodom. Kada tome dodamo da su na svom Signal Iduna aprku ubedljivo poraženi od Bajerna, eto razloga zašto su ova dv tima ispred njih. Ispred Dortmunda su i Lajpcig i Štutgart, ali ova dva tima imaju manju, sada dostižnu, prednost. Borusija odlično gura u Ligi šampiona, u najjačoj grupi već su obezbedili plasman u osminu finala a blizu su i prvog mesta u grupi. Uspeli su da pobede i u Njukaslu i u Milanu i sledi im još gostovanje u Parizu. U DFB kupu su u prva dva kola pobedili su nižerazredni Šot Majnc i Hofenhajm.

Predlog

Posle ispadanja Bajerna, aktuelnog šampiona Nemačke, kao i Lajpciga, osvajača DFB kupa u prethodne dve sezone, konkurencija za trofej mnogo je manja i sigurno da i Štutgart i Dortmund gledaju ka završnici ovog takmičenja. U četvrtfinalu će mesta imati samo za jednu od ove dve ekipe, a ko će to biti videćemo posle 90, ili 120 minuta utakmice u Štutgartu. Štutgart je već pobedio Borusiju ove sezone na svom terenu, bilo je to pre manje od mesec dana i nekako ne verujemo da Švabe mogu dva puta, u tako kratkom vremenskom periodu, da pobede Milionere. Naš predlog je dupla šansa na goste uz kvotu 1.65 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.