Sreda, 28/02 - Fudbal, Poljska, Puchar Polski
28/02Jagiellonia Białystok vs Korona Kielce1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
26/02/2024 20:20
Četvrtfinale poljskog kupa donosi nam duel lidera Ekstraklase i tima iz Kjelcea. Meč se igra u sredu od 17.30.
Jagjelonija

Ekipa Jagjelonije je trenutno prvoplasirana u poljskoj Ekstraklasi ali ne može se pohvaliti odličnom formom u nastavku sezone. U tri kola, koliko je odigrano posle pauze u prvenstvu, Jagjelonija je upisala po pobedu, remi i poraz. Na tabeli ih je stigla ekipa Šljonska a i Leh se primakao na samo dva boda zaostatka. Naravno da je osvajanje titule prioritet za ovaj tim, u Poljskoj je liga izjednačena i titulu mogu osvojiti i timovi koji nisu previše poznati, poput Legije. Tako je u prošloj sezoni Rakov postao prvak, a ne bi se iznandili ako to, po prvi put u istoriji, postane i Jagjelonija. Radi se o nekadašnjem vojnom klubu koji je dva puta bio i vicešampion Poljske, u sezonama 2017 i 2018.

Korona

Grad Kjelce poznatiji je po rukometu ali i fudbaleri Korone imaju svoju važnost. U aktuelnoj sezoni ovaj tim se bori za opstanak u eliti, trenutno je van zone ispadanja samo zbog bolje gol razlike u odnosu na Pušću, a obe ekipe su sakupile po 22 boda. Korona je pobedila samo 4 puta u aktuelnom prvenstvu, dok su 10 mečeva završili nerešenim rezultatom. U nastavku sezone, kao i Jagjelonija, imaju po pobedu, remi i poraz, ali su zato na kraju prvog dela prvesntva vezali šest mečeva bez pobede.  Plasman u četvrtfinale kupa nije njihov najbolji rezultat u najmasovnijem takmičenju, oni su 2007. godine bili finalisti, ali nisu uspeli da se domognu pehara.

Predlog

Do četvrtfinala Korona je izbacila dve ekipe slavne Legije. Prvo drugi tim kluba iz Varšave, a onda i onaj najbolji. Tako su učinili uslugu ostalim ekipama koje sada imaju lakši put do trofeja. Naravno, ni oni neodustaju od polufinala Kupa Poljske ali nam se čini da im je opstanak u prvom planu. Jagjelonija je jesenas osvojila samo bod u Kjelceu a sada je vreme za pobedu. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.