Sreda, 15/05 - Fudbal, Španija, La Liga
15/05Selta Vigo vs Atletik BilbaoDupla šansatip: 1X
9 / 10 Ulog
14/05/2024 13:21
Tim iz Viga još nije matematički obezbedio opstanak ali bi to mogao posle ovog vanrednok kola u kome na Balaidos dolazi odlični Bilbao. Meč se igra u sredu u 22 časa.
Selta

Igrala je Selta dobro na Metropolitanu protiv Atletika ali je primila gol u samom finišu i tako upisala treći uzastopni neuspeh na strani. Bila je to možda prilika da i definitivno reše sve brige oko opstanka, mada nam se čini da će to uraditi vrlo brzo, ako ne u vanrednom kolu onda već narednog vikenda kada igraju sa otpisanom Granadom. Možda im sve olakša i Kadiz, jedini tim koji bi, eventualno, mogao da sustigne Seltu, ali koji ima pet bodova manje od tima iz Viga. Više se očekivalo od tima iz galicije u ovom prvenstvu, kvalitet Selte je za gornji deo tabele a ne za bitku za opstanak, ali šta je tu je, treba završiti prvenstvo mirno i bez nekog dodatnog stresa u poslednjem kolu.

Bilbao

Za Baskijce je ovo još jedna dobra sezona u kojoj su osvojili trofej u Kupu Kralja a bili su blizu i plasmana u Ligu šampiona, koji im je nakraju izmakao. Atletik je sada, tri kola pre kraja prvenstva La Lige, na petom mestu i minimalnim izgledima da sustignu Jorgandžije koje sada imaju 8 bodova više. Sve je izgledalo mnogo bolje pre prethodnog kola, ta razlika je iznosila 5 bodova i možda se mogla praviti neka računica ali je Bilbao remizirao sa Osasunom na svom terenu a Atletiko je pobedio Seltu golom u finišu meča. Znaju i na San Mamesu da nema ništa od Lige šampiona, šansa je mogla da se dobije u slučaju da španski klubovi ostvare bolje rezultate nego što jesu, pa da budu među dve nacije koje će dobiti dodatno mesto u Ligi šampiona, ali su te vize otišle Italijanima i Nemcima. Uglavnom, nema razloga za nezadovoljstvo u Baskiji, Kup Kralja je osvojen posle punih 40 godina i posle dva poraza u finalima 2020. i 2021. godine. a i u ligi je peto mesto lep uspeh.

Predlog

Malo veći motiv je na strani Selte koja ne bi volela da rešava pitanje opstanka u poslednji čas. Pobeda bi donela rešenje svih dilema ali ni remi ne bi bio loš, s obzirom da Kadiz ima teškog protivnika a Selta u narednom kolu igra sa Granadom. Zato je naš predlog dupla šansa na domaćina a za 1x dobija se kvota 1.46 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.