Četvrtak, 16/05 - Fudbal, Norveška, Elitserija
16/05Rozenborg vs Kfum 2Ukupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
7 / 10 Ulog
14/05/2024 13:38
U Trondhajm dolazi debitant u norveškoj eliti. Ovo je prvi zvanični susret Rozenborga i KFMU iz Osla. Utakmica vanrednog kola igra se u četvrtak u 18 časova.
Rozenborg

Ruže nisu najbolje počele sezonu ali to nije nikakvo iznenađenje jer se to dešavalo i ranije kada je ovaj tim bio mnogo kvalitetniji nego sada. Odavno Rozenborg nije konkurentan za titulu u elitnoj seriji u ovoj skandinavskoj zemlji. Ekipe Bode/Glimta i Moldea su preuzele primat a od prošle sezone priključio se i Bran, posle povratka iz druge lige. Čak ni plasman u Evropu nije više normalnost za ekipu iz Trondhajma i bio bi lep uspeh da Ruže makar stignu do evropske vize u aktuelnoj sezoni. To će biti teško, posle sedam odigranih utakmica Rozenborg ima po 3 pobede i jedan remi i nalazi se  na deobi 6. mesta sa 10 bodova. Prošlog vikenda su odigrali dobar meč u Moldeu i uspeli da osvoje važan bod, čime su prekinuli niz od tri vezana poraza, dva u prvenstvu i jednog u kupu.

KFUM

Ekipa iz norveške prestonice po prvi put igra u društvu najboljih. Prošle sezone su zauzeli drugo mesto u OBOS ligi, drugoligaškom takmičenju, i zajedno sa pobednikom Frederikštadom ušli u elitu. Početak nije tako loš, imaju 9 bodova iz 7 utakmica i ako nastave u tom ritmu neće biti problema oko opstanka, a to je primarni cilj ovog tima u debitantskoj sezoni. Čini nam se da su u malom padu forme, da ih više ne drđi onaj početni elan i to je bilo vidljivo u nedelju kada su na svom terenu ubedljivo poraženi od Frederikštada, rivala iz druge lige iz prethodnog prvenstva. Izgubili su 4:1 a taj poraz stigao je posle pet pobeda i jednog remija u prethodnih šest utakmica. U tom periodu po tri meča igrali su u ligi i Kupu Norveške, u kome su se plasirali u četvrtfinale.

Predlog

Biče zanimljivo gledato prvi okršaj ove dve ekipe u istroriji a malo ko je pomišljao da bi do njega i moglo da dođe pre nekih deset godina, kada je Rozenborg igrao u ligi šampiona a KFUM u nižim norveškim ligama. Ali stvari se menjaju i evo ih u istom rangu takmičenja. Iskustvo je na strani domaćina i verujemo u napad Ruža koji je dao dva gola Moldeu na strani, pa zašto ne bi bar toliko i debitantu? Za T12+ kvota je 1.65 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.