Četvrtak, 16/05 - Fudbal, Švajcarska, Super League
16/05Jang Bojs vs St. Gallen1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
14/05/2024 14:05
Mladi momci su blizu nove šampionske titule u Švajcarskoj. Tri kola pre kraja imaju solidnu prednost nad rivalima. Utakmica protiv Sent Galena igra se u četvrtak od 20.30.
Jang Bojs

Mogli su fudbaleri tima iz Berna da postanu šampioni već posle prethodnog kola. Trebali su da pobede prvog pratioca ekipu Lugana na svom terenu i da steknu nedostižnih 10 bodova prednosti u odnosu na Servet i čak 12 u odnosu na Lugano. Ipak, tim iz italijanskog dela Švajcarske slavio je u Bernu minimalnu pobedu i sada ima samo 6 bodova mnaje. Ostala su tri kola do kraja prvenstva i male su šanse da Lugano ugrozi Jang Bojse na prvom mestu ali je liga ove sezone bila toliko izjednačena da je sve moguće. Do kraja plej-ofa, koji se prvi put igra u Švajcarskoj, ostala su tri kola. Posle meča sa Sent Galenom ekipa Jang Bojsa ima još mečeve protiv Serveta na strani i Vintertura u Bernu. Pobeda nad Sent Galenom osigurala bi šestu titulu u poslednjih sedam godina jer imaju mnogo bolju gol razliku u odnosu na Lugano.

Sent Galen

Gosti se nalaze na 4. mestu i sva je prilika da će i ostati na toj poziciji. Eventualno može da ih prestigne Cirih, koji je peti sa tri boda manje, ali i ta pozicija, kao i četvrta, donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija. Sent Galen je u odličnoj formi u plej-ofu u kome još nije doživeo poraz. Poslednji neuspeh ovaj tim iz gradića blizu Ciriha je doživeo od Lugana početkom marta. U poslednja četiri kola Sent Galen je ostvario tri pobede i jedan remi, a taj nerešen rezultat je bio u nedelju u meču sa Servetom. S obzirom da nisu pod pritiskom, lako bi mogli da povare šampionsko slavlje svom domaćinu, bar do narednog kola, ali i poraz ne bi bio tragičan po tim Sent Galena.

Predlog

Ovo je već četvrti ovogodišnji duel ove dve ekipe a do sada je skor izjednačen. Oba tima dobila su prvi meč na svom terenu dok je treći, u Sent Galen, okončan remijem. Za domaćina pobeda znači novu titulu i sumnjamo da će drugi put u samo par dana propustiti takvu priliku. U svakom slučaju lepše je pred svojim navijačima proslaviti uspeh. Ua jedinicu se u kaldionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.