Utorak, 11/06 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Afrika
11/06Madagascar vs Mali1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
10/06/2024 16:21
Domaćin želi da nastavi sa odličnim rezultatima ali su gosti favoriti u ovoj utakmici afričkih kvalifikacija za Mundijal. Meč je na programu u utorak od 15 časova.
Madagaskar

Selekcija Madagaskara je ostvarila dve pobede i poraz u prva tri kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. To je odličan skor uzimajući u obzir da Ostrvljani nisu igrali na poslednjem Afričkom kupu nacija. Startovali su porazom u Gani, minimalnim rezultatom, ali su onda slavili ubedljivo u protiv Čada u gostima i pre nekoliko dana u duelu sa Komorima na domaćem terenu. To u suštini i nije pravi domaći teren jer ova selekcija igra u Južnoafričkoj Republici kao domaćin zbog nepostojanja odgovarajućeg stadiona za odigravanje međunarodnih utakmica na Madagaskaru. Sreća u nesreći je da je Južna Afrika blizu, a tu je mnogo dobrih stadiona zaostalih posle Svetskog prvenstva 2010. godine.

Mali

Gosti spadaju u red kvalitetnijih afričkih selekcija i od njih se dosta očekivalo na Afričkom kupu nacija u Obali Slonovače. Na kraju je Mali stigao do četvrtfinala i tu nisu imali sreće pošto ih je domaćin eliminisao posle produžetaka. Start u kvalifikacijama za Mundijal u Americi nije bio po planu. U prva dva meča, odigrana prošle godine, pobedili su Čad i odigrali nerešeno sa Centralnoafričkom Republikom. I treći meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, odigran pre pet dana, igrali su na svom terenu i doiveli prvi poraz. Od njih je bolja bila Gana sa 2:1 i taj rezultat mnogo je udaljio Mali od konačnog cilja svog prvog plasmana na najveću svetsku smotru fudbala.

Predlog

Mali više ne bi smeo da izgubi nijedan bod ako želi prvo mesto i direktan plasman na Mundijal. Čak i za drugu poziciju ne bi smeli više da prosipaju bodove jer samo četiri najbolja drugoplasirana tima idu u baraž. Trenutno tri tima imaju po 6 bodova, pored Gane to su još Madagaskar i Komori, a Mali i Centralnoafrička Republika imaju po 4. Bez šansi je, već sada, selekcija Čada. Očekujemo reakciju fudbalera Malija i pobedu nad Madagaskarom u meču koji se igra na neutralnom rterenu. za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.