Utorak, 11/06 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Azija
11/06Saudijska Arabija vs JordanUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
7 / 10 Ulog
10/06/2024 16:42
Ova utakmica svakako je derbi poslednjeg kola ovog kruga kvalifikacija za Mundija u azijskoj zoni. Obe selekcije idu dalje a bitka za prvo mesto u grupi počinje u utorak u 20 časova.
Saudijska Arabija

Od Zelenih Sokolova se očekivalo znatno više na nedavnom Azijskom kupu u Kataru. Na kraju je Saudijska Arabija stala u četvrtfinalu u kome ih je izbacila selekcija Južne Koreje posle boljeg izvođenja penala. Ni krivi ni dužni Saudijci su naleteli na odlične Korejce koji su se jedva provukli u nokaut fazu, pa se čini da su Zeleni Sokolovi dobiji najtežeg mogućeg rivala i pored činjenice da su u grupi imali čak 7 bodova. Podsećamo da je Saudijska Arabija jedina selekcija koja je pobedila Argentinu na Mundijalu u Kataru i to je verovatno najveći trijumf ove reprezentacije u njenoj istoriji. Na kraju im to nije pomoglo da odu u drugu fazu a Gaučosi su postali svetski šampioni. U ovoj grupi nisu imali problema, u prvih pet kola imaju 4 pobede i jedan remi, i to protiv Tadžikistana u prethodnom \'\'prozoru\'\'.

Jordan

Selekcija Jordana je sve zadivila u Kataru, ne na Mundijalu, nego na Azijskom kupu. Uspeli su da se plasiraju u veliko finale a da dođu do rofeja sprečio ih je domaćin slavivši 3:1 u jednom vrlo kvalitetnom meču. Pre toga je Jordan igrao promenjivo u grupi ali je u nokaut fazi redom izbacivao Irak, Tadžikistan i Južnu Koreju, što je bila prava senzacija. Vitezoni, kako glasi nadimak ove selekcije, nalaze se na drugom mestu u ovoj kvalifikacionoj grupi i zajedno sa Saudijskoj Arabijom igraće u narednoj fazi. Iz pet utakmica sakupili su 10 bodova a jedini poraz doživeli su baš od Zelenih Skolova i to na svom terenu. U slučaju pobede u Saudijskoj Arabiji selekcija Jordana bi osvojila prvo mesto u grupi jer bi imala bolju gol razliku.

Predlog

Za goste je samo pobeda u igri ako žele da sa prve pozicije odu u poslednju fazu kvalifikacija za plasman na Mundijal u Americi. Za domaćina je i remi odgovarajući ishod jer imaju tu značajnu pobedu iz Jordana. Ove dve selekcije su favoriti i da odu na Svetsko prvenstvo i očekujemo zanimljiv meč sa bar tri postignuta gola. Za 3+ kvota je 2.05 u kladionici King.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.