Petak, 12/07 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
12/07Bohemians vs Sligo RoversUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
7 / 10 Ulog
10/07/2024 13:35
Nastavja se prvenstvo Republike Irske koje polako ulazi u završnu fazu. U Dablin dolazi Slago Rovers a meč je na programu u petak od 20.45.
Bohemijans

Domaćin je u donjem delu tabele, treći otpozadi, ali ne bi trebalo da ima većih problema oko opstanka. Naime, samo poslednjeplasirani tim ispada direktno u drugu ligu a pretposlednji igra baraž protiv šobedika plej-ofa u drugoj diviziji. Za sada se Bohemijans drži na distanci od poslednja dva tima na tabeli, od Drogede ima 9 a od Dandalka 7 bodova više i što je posebno važno, dve utakmice manje odigrane i od jednih i od drugih. Ipak, ne sme biti previše opuštanja, za petama im je višestruki pšampion ove zemlje, na Dandalk mislimo, koji je opasan čak i kada nije kvalitetan kao ranijih godina. Bohemijans nije pobedio na prethodnih pet kola ali je u dva poslednja uzeo po bod na dva teška gostovanja, kod Sent patriksa i Galveja i ne bismo rekli da su u lošoj formi.

Slajgo

Roversi još uvek veruju da mogu do plasmana u Evropu. Prošlu sezonu su završili tek na osmom mestu i više su brinuli o opstanku nego o izlasku na evropsku scenu. Sada su stvari drugačije, trenutno su na deobi petog mesta sa Galvejom, oba tima imaju po 31 bod što je šest manje od trećeplasiranog Voteerforda, poslednjeg tima u zoni plasmana u evropske kupove. Čini nams e da je i konkurencija nešto slabija. Šamrok je dalkeo od one dominantne ekipe a Dandalk se grčevito bori za opstanak. To su iskoristili, pre svih, fudbaleri Šelburna, pa su oni glavni kandidati za titulu a prati ih uporno Deri Siti. Slajgo Rovers je u prethodna dva kola pobedio favorizovane Šamrok i Deri Siti, dve najbolje ekipe iz prethdnih sezona, što namgovori da su u dobroj formi.

Predlog

Slajgo igra mnogo bolje na svom terenu, na strani su pobedili samo jednom na poslednjih osam gostovanja, ali je to bilo protiv lidera Šelburna. U dve međusobne utakmice ove sezone Bohemijans je bio bolji od Slajga, u Dablinu je bilo nerešeno 2:2, ali su fudbaleri Bohemijansa slavili kao gosti sa 3:0. Na poslednja četiri meča izmešu ova dva tima padalo je dosta golova, pa očekujemo i sada barem tri. Za 3+ kvota je 1.83 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.