Četvrtak, 19/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
19/08Kauno Zalgiris vs Bodø / Glimt1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
18/08/2021 18:27
Obe ekipe bile su šampioni svojih zemalja, a sada se bore za plasman u Ligu konferencija. Utakmica u Kaunasu igra se u četvrtak u 19 časova.
Žalgiris

Posle osvojene titule u Litvaniji ekipa Žalgirisa je krenula na dugo putovanje kroz Evropu, u nadi da mogu do grupne faze bar jednog od tri takmičenja. Nije bilo relano da to bude Liga šampiona, mada su u prvom kolu izbacili Linfild iz Severne Irske i to sa dve pobede. U drugoj rundi nisu mogli preko mađarskog Ferencvaroša, pa je preseljenje u kvalifikacije za Ligu Evrope donelo dvomeč sa slovenačkom Murom. Šanse su bile odlične, poslebno posle 0:0 u Murskoj Soboti, ali je slovenački prvak slavio minimalnu pobedu u Litvaniji i sebi obezbedio plej-of za LIgu Evrope, a Litvancima ostavio samo još jednu šansu.

Bode/Glimt

Od prvaka NOrveške se mnogo više očekivalo u Evropi. Tim koji je prethodnu sezonu sve zadivio i ostavio iza sebe Molde, Rozenborg i ostale, nije uspeo da zadrži najbolje igrače i to se pokazalo kao pogubno. Već u prvom kolu ispali su iz kvalifikacija za Ligu šampiona i to sa dva poraza od poljske Legije, pa su samim tim sebi zatvorili vrata i Lige Evrope. Ostala je nada da mogu do Lige konferencija, a naredna dva rivala nisu bila iz kategorije slavnih. Prvo su islandski Valur lako eliminisali, da bi imali dosta problema sa Prištinom, pošto su u prvom meču kao gosti poraženi sa 2:1. U revanšu je bilo 2:0 za Bide i evo ih na poslednjem stepeniku. Što se tiče prvenstva Norveške, mic po mic primkli su se Moldeu i vodiće s njima veliku borbu za pehar. Sada zaostaju pet bodova, ali imaju i meč manje, pa bi ta razlika lako mogla da bude samo dva boda.

Predlog

I Žalgiris se bori da sačuva šampionsku titulu u Litvaniji. Oni jure ekipu Suduve, ali taj zaostatak je zanemarljiv, uzimajući u obzir da Žalgiris tek treba da odigra neke zaostale utakmice. Bode je jači tim, ali kada je izgubio u Prištini, lako bi nešto slično moglo da mu se dogodi i u Litvaniji. Ipak, smatramo da su Skandinavci pametni ljudi i da im se ne dešava da se dva puta sapliću na isti kamen. Predlažemo dvojku, a koeficijent za nju u kladionici Meridianbet iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.