Petak, 01/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
01/10Fenerbahçe vs Crvena ZvezdaUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 81.50
8 / 10 Ulog
29/09/2021 16:37
Pored problema sa povredama, Zvezda nije imala sreće ni sa rasporedom na startu. Utakmica u Istanbulu igra se u petak u 19.45.
Fenerbahče

Bivši šampion Evrope ostao je bez plasmana na Fajnal-for, pre svega zbog problema sa virusom, pa su četvrtfinalne mečeve sa CSKA igrali desetkovani i nisu uspeli da pruže ozbiljniji otpor \'\'Armejcima\'\'. U međuvremenu je trenera Igora Kokoškova, bivšeg srpskog selektora, zamenio drugi selektor Srbije, Aleksandar Đorđević, koji je napustio Virtus iz Bolonje. Bilo je i nekoliko igračkih promena. Novi košarkaši Fenerbahčea su Polonara, Henri, Devin Buker i Marijan Šajok, dok su Istanbul napustili Lorenco Braun, Edi i Ulanovas, kao i Bobi Džekson. Produženi su ugovori sa Nandom De kolom i Dajšonom Pjerom, a ostaće i Jan Veseli. Biće ovo ponovo sastav koji će napasti titulu.

Crvena zvezda

Možda je najviće promena od svih evroligaša doživeo srpski tim. Malo je košarkaša koji su ostali u Crvenoj zvezdi u odnosu na prošlu, ne baš uspešnu evropsku sezonu. Dejan Radonjić se opredelio za košarkaše sa kojima je već sarađivao, pa je Zvezda vratila Nikolu Kalinića, Luku Mitrovića i Maika Cirbesa, a tu je još jedan povratnik Nejt Volters. Veliko pojačanje biće još jedan plejmejker, dosadašnji Podgoričanin Nikola Ivanović, a veliki problem biće povreda Arona Vajta, od koga se mnogo očekivalo. Stigao je i odlični Ostina Kolinsa, a ovo bi mogla da bude sezona Dejana Davidovca i Ognjena Dobrića, koji bi morali da imaju mnogo veću minutažu nego kod Obradovića. Zvezda više nema Džordana Lojda, prvog košgetera, a otišli su i ostali strani Lendri Noko, Kori Volden, Duop Rit i Jagodić-Kuridža.

Predlog

Zvezda opet ima teško gostovanje na startu nove sezone, a ponovo je to Fener u Istanbulu. Problem je i to što Beograđani neće biti kompletni, Aron Vajt će duže biti van terena, a van stroja su i Davidovac i Dobrić. Možda Radonjić neće moći da računa ni na njih, pa su šanse da se turski velikan iznenadi u gostima, u tom slučaju male. Međutim, Zvezda je igrala odlično protiv Splita, a verujemo da će Kalinič biti posebno inspirisan protiv svog bivšeg kluba. Fener ima odličan napadački potencijal, videli smo to u meču sa Partizanom, koji su lako dobili sa kombinovanim sastavom, pa verujemo da će biti efikasni i protiv Zvezde. Naš predlog je više poena domaćina, a granica je na 81,5 koševa. Za (+) poene u kladionici Meridianbet kvota je 1.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.