Četvrtak, 30/09 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
30/09AS Monaco vs PanathinaikosUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 160.50
8 / 10 Ulog
29/09/2021 22:20
Debitant u Evroligi dočekuje Atinjane u prvom kolu novog izdanja elitnog takmičenja. Utakmica se igra u četvrtak u 19 časova.
Monako

Majk Džejms je potipsao ugovor sa ekiom Monaka u septembru, a samo nekoliko dana kasnije imao je debi u meču sa Hamburgom. Njegov novi tim je dobio ovaj kontrolni duel, a Džejms je doprineo sa 22 ubačena poena, uz veliko angažovanje. Francuski predstavnik je dobio dozvolu da igra utakmice u dosta maloj dvorani, kapaciteta 3000 mesta, što je ranije bilo ezamislivo za Evroligu, pa je Budućnost imala problema i zbog kapaciteta od 5 000 mesta. Na kraju se hala adaptirana i Monako će ugostiti Panatinaikos u ovom domu. Monako je napadački potentna ekipa, došla su dba nova organizatora igre, pored Džejmsa tu je i nekadašnji igra Partizana, francuski reprezentativac, Leo Vesterman, a novajlija je još jedan bivši Partizanovac, Danilo Anđušić. Tu je odlični Rob Grej, koji je ostao, dok su pod koševima Donatas Montijunas i Donta Hol, naravno ne zaboravimo ni Broka Motuma.

Panatinaikos

Nisu ni u atinskom evroligašu sedeli skrštenih ruku tokom letnje pauze. Panatinaikos je bio aktivan na tržištu, a promena je usledila i na klupi. Prvi trener \'\'zelenih\'\' je Dimitrios Priftis, čovek koji je Uniks uveo u Evroligu. Stigla su i dva superbrza beka, bivši igrač Cedevita Olimpije Kendrik Peri i Daril Makon, koji je prošle sezone nastupao u Galatasaraju i AEK-u. U grčkom timu ima još Amerikanaca, tu su Džehive Flojd, Okaro Vajt i Džeremi Evans, koji sa odličnim centrom Jorgosom Papajanisom čine čvrst bedem pod košem. Panatinaikos je osvojio grčki Superkup, pošto su bili bolji od Promiteasa sa 92:83. U tom meču najefikasniji bio je Papapetru, ali su se istakli i Vajt i Papajanis. Nemanja Nedović će i dalje nositi dres atinskog evroligaša.

Predlog

Radi se o dve ekipe kojima je napad bolji od odbrane. Očekuje se pravi spektakl na debiju Monaka u ovom takmičenju i svi u francuskom ligašu žele da startuju pobedom. Neće se ni pao predati bez ispaljenog metka, pa očekujemo jedan efikasan duel, neizvestan do samog završetka. Ko zna, možda se ni ne završi posle samo 40 minuta. Naš predlog se odnosi na poene, a smatramo da će ih biti ukupno više od 160,5. Za (+) poene u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 1.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.