Ponedeljak, 04/10 - Košarka, Međunarodni, Liga ABA
04/10Cibona Zagreb vs Mega VizuraUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 160.50
8 / 10 Ulog
02/10/2021 19:27
Dve najmlađe ekipe u ligi odlično su startovale u novoj sezonu u regionalnom takmičenju. U \'\'Draženovom domu\'\' nas očekuje lepa košarka. Utakmica se igra u ponedeljak u 18 časova.
Cibona

Zagrepčani najzad imaju tim kojim mogu da se ponose. Da bude jasno, biće tu mnogo oscilacija, ali smatramo da je Cibona najperspektivniji sastav ABA lige u ovom trenutku. U prvom kolu su igrali odlično u Baru i slavili u tamošnjoj Topolici protiv jednog od favorita, ekipe Mornara. Držala je Cibona prednost tokocelog meča, a posebno se istakao supertalentovani centar Nika Prkačin, koga sigurno nećemo gledati u ovoj ligi naredne sezone. Prkačin je meč završio sa 24 poena i 6 skokova, a odličnu pomoć imao je u Amerikancu Rojversu sa 18 koševa. Ovaj momak je direktno sa koledža stigao u zagreb ovog leta. Odličan je bio i Amar Gegić, nekadašnji igrač Partizana, koji je pokazao da nije samo u odbrani sjajan, pa je postigao 17 poena. U hrvatskoj ligi, koja se igra uporedo sa ABA ligom, Cibona je izgubila u Splitu, pa pobedila Goricu, ali je u tim mečevima mladi srpski trener, Vladimir Jovanović, kombinovao postavu.

Mega Basket

Kao i svake sezone Mega je doživela brojne promene, koje su, opet, uključivale i prezime. Otišla su dvojica najboljih igrača, tkz \'\'Tornjevi blizanci\'\', Simonović i Petrušev. Jedan je otišao \'\'preko bare\'\', a drugi je pojačao šampiona Evrope, što samo potvrđuje kakvi se igrači stvaraju u Megi i posle odlaska trenera Dejana Milojevića. Milenko Tepić je postao menadžer kluba, pošto je završio igračku karijeru, a nosioci bi trebali da budu Smuči Smit, Kazalon, Biriša Simanić i odlični Matković. U prvom kolu Mega je bila više nego ubedljiva protiv novajlije Studentskog Centra, a najefikasniji su bili Kazalon i Simanić, mada su i ostali ubacili solidan broj poena, s obzirom da je Mega stigla do 106 ukupno.

Predlog

Biće pravo uživanje gledati okršaj na parketu mladih košarkaša, što je sve ređi slučaj u ABA ligi. Cibona je u naletu i mogla bi i do plej-ofa ove sezone. Mega nema pritisak da mora biti među šest, odavno je poznato da klub služi za razigravanje košarkaša, koji se kasnije prodaju u bogatije timove, neretko i u najjaču ligu na svetu, američku NBA. Iz te rasterećenosti košarkaši uspevaju da pruže nekad i više od mogućnosti, pa se ne slažemo sa kladionicama koji su Cibonu proglasili za apsolutnog favorita. Igraćemo na mani broj koševa, pošto očekujemo neizvestan meč Za manje od 160,5 poena kvota u kladionici 1xbet je 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.