Četvrtak, 07/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
07/10Žalgiris Kaunas vs ZenitUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 151.50
8 / 10 Ulog
06/10/2021 12:12
Na Baltiku se igra derbi bivšeg SSSR-a. U Kaunas dolazi ruski Zenit, koji je već napravio jednu gostujuću pobedu. Utakmica se igra u četvrtak u 19 časova.
Žalgiris

Jedini litvanski predstavnik u Evroligi podbacio je u prvom kolu. Igrali su u Vilerbanu protiv Asvela, ekipe koju su poznavaoci prilika u eminentnom košarkaškom takmičenju postavili na samo začelej po šansama za neki uspeh. Međutim, francuski tim je pobedio Žalgiris sa ubedljivih 88:76. Novajlije u timu \'\'Zelene šume\'\', prikazale su najviše. Posebno Janis Strelnijeks, koji je stigao iz CSKA, nezadovoljan ulogom koju je imao među \'\'Armejcima\'\'. On je ubacio čad 21 poen, a moramo da priznamo da smo više očekivali od Emanuela Mudiaja, nekada NBA zvezde i 7. pika na draftu. On je meč završio sa 12 koševa, a neke je ubacio na kraju, kada je sve bilo rešeno. Još jedan novajlija, Nils Gifi, dodao je osam, koliko je ubacio i Lekavičijus. Recimo još da je Žalgiris doveo i Džoša Neboa, ali se Amerikanac nije baš pokazao u Francuskoj.

Zenit

Ekipa iz Sankt Peterburga uspela je u nameri da ostvari bar jednu gostujuću pobedu u prva dva kola. Slavili su u Kazanju protiv Uniksa, a sada ponovo odlaze na gostovanje, ovog puta u Kaunas. Bilo je dosta promena u Zenitu, koji je bio najprijatnije iznenađenje prošle sezone, za razliku od svoje debitantske, kada su bili poslednji i ostali Evroligaši samo zbog prekida sezone. Otišao je Kevin Pengos, ali je stigao Džordan Lojd iz Zvezde, kao i Korer Frankamp, Amerikanac sa gruzijskim pasošem, koji je prethodnu sezonu proveo u Mursiji. Upravo su ova dvojica košarkaša, uz bilija Berona, bili kreatori trijumfa u Kazanju. Frankamp je postigao 18, a Beron jedan poen manje, dok je Lojd debitovao u Evroligi u dresu Zenita sa 10 koševa. Novi igrač ovog tima je i Džordan Majki, koji je prethodno igrao za Uniks i Real, ako i NBA timove Boston i Majami.

Predlog

Po kladionicama gosti su veliki favoriti u ovom meču. Međutim, ne bi trebalo zaboraviti da je Žalgiris mnogo opasniji kada igra na svom parketu, pa se ne bismo složili sa ocenom da će se Zenit prošetati Litvanijom. U prošloj sezo Zenit jeste dobio oba meča protiv Žalgirisa, ali bi Litvanci mogli sada da se revanširaju. Zato se naš predlog odnosi na poene, Zenit ima Lojda i Berona koje je teško zaustaviti kad se raspucaju, a očekujemo i pravo izdanje Mudiaja na drugoj strani. Granica za ukupan broj poena na meču u kladionici Meridianbet iznosi 151,5 a mi smatramo da će biti više koševa od tog broja. Za (+) poene u kladionici Meridianbet kvota iznosi 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.