Utorak, 12/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
12/10Milano vs Maccabi Tel Aviv1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
11/10/2021 12:05
Italijani su počeli sezonu iznad očekivanja, što se za goste ne može reći. Utakmica trećek kola Evrolige igra se u utorak u 20.30.
Armani Milano

Posle dosta turbulencija tokom leta Milanezi su se konsolidovali pre nego što je to očekivano. Istina, uspeli su brzo da nadomeste odlaske igrača, a Etore Mesina je dovoljno iskusan trener da mu to ne predstavlja problem. U prva dva kola Armani je savladao CSKA u Milanu i Baskoniju na strani, a zabeležili su pobede i u prva tri kola Palakanestra. Protiv MOskovljana su se poenima istakli Serhio Rodrigez i Šejvon Šilds, dok su u pobedi nad Baskonijom iskočili Dilejni i Hol, uz standardne Šildsa i Melija. Upravo je ova četvorka, uz američkog centra Kaleba Tarčevskog, bila starta postava u Španiji, dok je protiv CSKA u startnih pet krenuo Luiđi Datone, umesto Devona Hola, letošnjeg pojačanja iz Bamberga. Pored ovih košarkaša Armani ozbiljno računa i na Karla Najsa, Mitroglua i Rodrigeza.

Makabi

U prva dva kola novog izdanja Evrolige Makabi je igrao na svom parketu, ali to nije uspeo da maksimalno iskoristi. Nakon tesne pobede nad Bajernom, Izraelci su poraženi, i tvo vrlo ubedljivo od Crvene zvezde i tako nagovestili još jednu prosečnu sezonu. Nešto ne štima u \'\'Ponosu Izraela\'\' već godinama, igrači dolaze i odlaze, ali rezultata nema. Daleko su Izraelci od plej-ofa, a kamoli od Fajnal fora i borbe za titulu. Na početu sezone poremetila ih je povreda hrvatskog centra Ante Žižića, koji je uz novopridošlog Džejlena Rejnoldsa trebalo da bude tandem cenatara. Makabi je ekspresno reagovao i potpisao dvomesečni ugovor sa matijasom Lesorom, doskorašnjim igračem Monaka i bivšim košarkašem Crvene zvezde. I dalje u igri Makabija svezavisi od toga kako je raspoložen Skoti Vilbekin. On je Bajernu ubacio 28, a Zvezdi 18 poena. Protiv Bavaraca je sam doneo trijumf pošto nijedan drugi igrač nije postigao dvocifren broj poena, dok je protiv Beograđana Lesor bio solidan sa 16 koševa. Od Nanalija se mnogo više očekivalo, ali je on u dva meča ukupno ubacio 12 poena. Kalojaro je bio solidan protiv Zvezde, ali ga nigde nije bilo u duelu sa Bajernom.

Predlog

Makabi je tipična domaćinska ekipa, ali se prtiv Zvezde, i pred punim tribinama, nisu proslavili. Sada im predstoji težak posao da te bodove negde nadoknade, a prva prilika je na meču u Milanu. Domaći su puni samopouzdanja nakon dobrog starta i sigurni smo da neće propustiti priliku da vežu i treću pobedu, pogotovo jer ih u već u četvrtak očekuje duel sa aktuelnim prvakom Evrope Anadolu Efesom, takođe u Milanu. Makabi će iz Italije otputovati u Francusku, gde ga čeka duel sa Asvelom u Vilerbanu. Odigrajte jedinicu, koeficijent za nju u kladionici Mozzart iznosi 1.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.