Utorak, 19/10 - Košarka, Međunarodni, Eurocup
19/10Hamburg Towers vs PartizanUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 155.50
7 / 10 Ulog
18/10/2021 19:40
U prvom kolu košarkaškog Evrokupa beogradski Partizan gostuje na severu Nemačke, kod ekipe Hamburga. Meč je na programu u utorak u 19.30.
Hamburg Tauers

Košarkaši Hamburga prethodnu sezonu okončali su u četvrtfinalu plej-ofa Bundeslige, pošto su ispali od berlinske Albe. Posle četiri kola u novoj sezoni imaju skor 2:2. Krenuli su sa dva poraza, od Ludvizburga i Kemnica, ali su u dva poslednja kola savladali Frankfurt Skajlajnerse u gostima i Bojrojt na svom parketu. U prva četiti kola najefikasniji bio je američki bek šuter Kaleb Homsli, koji je Kemnicu ubacio 22 poena, a prosečno beleži 16 po meču. Tu je i odlični plejmejker Džejlon Braun, koji je ranije nastupao za Karpoš Sokole iz Skoplja. Najbolji domaći igrač je Robin Kristen, koji igra na mestu krilnog centra, a efikasan na startu sezone bio je i mladi centar Maik Kotsar, koji se školovao na američkom Univerzitetu Južna Karolina.

Partizan

Crno-beli su maksimalni posle četiri kola u regionalnoj ligi, dobili su tri meča u Hrvatskoj, protiv Zadra, Splita i Cibone, dok su na svom parketu pobedili novajliju SC Derbi iz Podgorice. Prvo gostovanje u Evrokupu, takmičenju u kome imaju najveće ambicije, očekuje ih na severu Nemačke, u najvećoj luci ove zemlje. Hamburg je malo pozan ovdašnjim ljubiteljima košarke, ali potcenjivanja ne sme da bude. U derbiju sa Cibonom istakli su se Zek Ledej, najbolji pojedinac \'\'Valjka\'\' na startu sezone, ali je proradio i Kevin Panter. Može reći da je, već standardno dobar, bio i Dalas Mur, koji je najprijatnije iznenađenje na startu sezone. Partizan još nije pronašao igrača na poziciji \'\'petice\'\', ali se uveliko radi na tome i postoji mogućnost da roster uskoro bude kompletiran.

Predlog

Beograđani su favoriti u Hamburgu, ali se ne sme zanemariti motivacioni aspekt kod domaće ekipe, koja je debitant u ovom takmičenju. Moraće Partizan da odigra odličnu odbranu, kakavu je i prikazivao u većini odigranih mečeva, ali će Ledeju morati da se priključe i ostali igrači u napadačkim akcijama. Ukoliko crno-beli odigraju kako znaju, ne bu smelo da bude većih problema, ali je prvo kolo u pitanju, pa se naš predlog odnosi na poene. Ne verujemo da će ih biti mnogo, pa je predlog manje od ponuđene granice. Ona je u kladionici Meridianbet postavljena na 155,5 koševa ukupno, a za manje od tog broja koeficijent je 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.