Četvrtak, 21/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
21/10Real Madrid vs FenerbahçeUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 155.50
7 / 10 Ulog
20/10/2021 17:43
Derbi petog kola Evrolige igra se u Madridu, gde domaći Real dočekuje Fenerbahče. Utakmica se igra u četvrtak sa početkom u 21 čas.
Real Madrid

Ekipa Pabla Lasa solidno je startovala u novoj sezoni Evrolige. U četiri kola imaju tri pobede i jedan poraz, doživeljne u Pireju od Olimpijakosa. U prva četiri kola najviše je pokazao gorostasni centar Valter Tavares, koji je beležio skoro 14 poena po meču, uz više od osam skokova prosečno. Jabusel je bio takođe efikasan, ali i aktivan pod oba koša. Na spoljnim pozicijama najbolji utisak ostavio je plejmejker Toma Ertel, koji sa Najdželom Vilijamsom-Gosom čini novi tandem organizatora igre, s obzirom da Serhio Ljulj ima sve manju minutažu i ulogu u ovom novom timu. Ne zaboravio i solidna izdanja Poirijea, Hange i Kozera, pogotovo u utakmicama koje su dobili. U španskoj ACB ligi Real je pobedio na sih šest utakmica, a osvojio je i Super kup, pred start sezone, savladavši Barselonu u finalu.

Fenerbahče

Polako se Fener navikava na Aleksandra Đorđevića, a i srpski trener na istanbulski tim. Nije sve bilo idealno na početku, jedva su pobedili Zvezdu, pa su izgubili u Atini od Panatinaikosa i u Berlinu od Albe. U četvrtom kolu Fener je deklasirao Uniks, dozvolivši ruskom timu samo 41 ubačeni poen. Da je forma u uzlaznoj liniji svedoči i najveći derbi turske lige, u kome su u ponedeljak slavili protiv Anadolu Efesa sa 22 poena razlike. Fenerbahče želi ponovo na vrh Evrope, sačuvan je skoro kompletan tim, a stigli su Devin Buker i Akile Polonara, zatim Henri, Akpinar i Šajok. Jesu Nando De Kolo i Jan Veseli u ozbiljnim godinama, ali su i dalje velii igrači, što su potvrdili učinkom u prva četiri kola. Pored njih dvojice veoma zapaženi bili su i Devin Buker i Dešon Pjer.

Predlog

Zanimljivo je da je Real dobio prethodnih šest međusobnih duela sa Fenerom. Poslednje tri godine turski tim ne zna za pobedu protiv Madriđana, a predvodili su ih i Željko Obradović i Igor Kokoškov. Sada je tu treći Srbin i videćemo da li će on imati više uspeha. Sve to vreme na klupi Reala bio je Pablo Laso. Domaćin je favorit na svom parketu, ali se sa Fenerom nikad ne zna. Ono što je sigirno, sastaju se dve ekipe koje imaju u svojim redovima sjajne košarkaše, od kojih veća, bez problema, može da ubaci 20 poena bilo kome. Zato i verujemo da će ovo biti duel sa dosta poena, a granica je predložena na 155,5. Za više od ovog broja poena ukupno u kladionici Meridianbet kvota je 1.86.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.