Četvrtak, 28/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
28/10Olympiakos Piraeus vs Fenerbahçe1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
27/10/2021 12:01
Pirejci su izgubili samo jednom u prvih pet kola, dok je Fener uisao samo dva trijumfa. Utakmica 6. kola igra se u dvorani \'\'Mira i prijateljstva\'\' u četvrtak u 20 časova.
Olimpijakos

Malo ko je očekivao ovako dobar start ekipe Olimpijakosa u Evroligi. Oni su prošle sezone napustili domaće prvenstvo i to se pkazalo kao loš potez pošto su imali mali broj utakmica na kojima su mogli da ukažu šansu svim košarkašima, pa su tako neki igrači \'\'procvetali\'\' tek po odlasku iz Atine. Sada je trener Jorgos Barcokas uspeo da uspostavi balans između svih linija u timu, pa su Pirejci u prvih pet kola izgubili samo u Barseloni, i to posle dodatnih pet minuta. Olimpijakos je pobedio Baskoniju, Real, Žalgiris i Albu, pre dva dana. Treba reći da su ta četiri meča igrali kao domaćini, pa možda i u toj činjenici leži razlog njihovog dobrog starta. Razlika protiv Albe nije bila velika, ali su Berlinci useli da u finišu spuste prednost, koja je na početku poslednjeg perioda bila i svih 14 poena prednosti za domaćina. Niko se nije posebno istakao po broju ponea, a dvocifreni u Olimpijakosu bili su Dorsi, Papanikolau i Sluksa, dok je Saša Vezenkov dao 9 poena. Inače, bugraski as je bio najbolji pojedinac u prvih nekoliko kola.

Fenerbahče

Taman je izgledalo da Saša Đorđević polako hvata sve konce u Istanbulu i da Fener izgleda mnogo bolje nego na početku sezone, usledila su tri vezana poraza, dva u Evroligi i jedan u turskom šampionatu. Treba reći da je turski tim imao i paklen raspored u ovom intervalu, gostovali su Realu i dočekali Barselonu. Oba meča izgubili su sa ukupno tri poena razlike, jednim u Madridu i sa dva protiv Barse. Ipak, slaba je to uteha kada su ostali bez bodova. Zanimljivo je da su pre odlaska u Madrid košarkaši Fenera odigrali dve najbolje utakmice u sezoni. Prvo su deklasirali Uniks u Evroligi, dozvolivši mu samo 41 poena, a onda su počistiti i aktuelnog šampiona Evrope i Turse, ekipu Efesa u domaćoj ligi. Posle pet kola imaju samo dve pobede, onu protiv Zvezde u prvom kolu i nešto kasnije Uniksa. Pored neuspeha protiv španskih giganata, Fener je izgubio i u Berlinu od Albe. U porazu od Barselone najbolji meč odigtao je Jan Vesli sa 24 poena i 8 skokova, a najzad se probudio i Marko Gudurić koji je ubacio 17, više nego na svim dosadašnjim utakmicama ukupno. Ostali su svi podbacili.

Predlog

Iako tabela govori drugačije, smatramo da bi Fener mogao da pobedi u Atini. Nisu igrači turskog tima imali sreće protiv Reala i Barselone i to bi moralo negde da im se vrati. Olimpijakos ima zavidan broj pobeda, ali su one ostavrene na svom parketu, a jedino je Real bio rival od onih najjačih. Vreme je da i Pirejci pognute glave napuste teren pred svojim navijačima, a da Fener krene ka gornjem delu tabele. Ako Veseli i Gudurić ponovo partiju od pre dva dana, a priključe se i De Kolo, Buker, Pler i pOlonara, eto dvojke sa odličnim koeficijentom. Naš predlog je dvojka, a koeficijent za nju u kladionici Mozzart iznosi 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.