Sreda, 03/11 - Košarka, Međunarodni, Eurocup
03/11Bursaspor vs Union OlimpijaUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 163.50
7 / 10 Ulog
02/11/2021 15:51
U 3. kolu Evrokupa u Bursi se sastaju ekipe domaćeg Bursaspora, koju vodi srpski trener Dušan Alimpijević, i ekipe Cedevita Olimpije, čija je forma u uzlaznoj putanji. Meč počinje u sredu u 18 časova.
Bursaspor

Srpski internacionalac Dragan Milosavljević je prošle nedelje završio svoju kratku epizodu u Bursasporu, u klubu u kojem je proveo samo 4 meseca. Na njegovo mesto stranca je došao američki igrač sa dobrom prošlom sezonom u francuskom Metropolitansu, Entoni Braun. Braun je francuski tim vodio do čevrtfinala Evrokupa, bio je jedan od najboljih igrača tamo sa 13,7 poena u proseku na Evrokup utakmicama i 12,2 poena u proseku na utakmicama francuskog šampionata. Prvi trening sa ekipom odradio je u ponedeljak i prošao je uspešno medicinske preglede. Bursaspor nije najbolje počela novu sezonu, imaju samo 2 pobede u 6 utakmica turske lige, i polovičan uspeh u Evrokupu, po pobedu i poraz. Čini se da su dovođenjem Brauna napravili pravi potez, i da sada imaju pakleni duo strelaca u pomenutom Braunu i Aleriku Frimanu, koji ima 20,3 poena u proseku u turskoj ligi na 6 utakmica, i 15 poena u proseku u Evrokupu. Pored ove dvojice stranci u ekupi Bursaspora su Derik Nidam, Endrju Endruvs, Kevarijus Hejs i Dejv Dudzinski, a od domaćih igrača vredi pomenuti Onuralpa Bitima i Metina Turena. Ekipa Bursaspora voli da igra napadačku košarku, ali jednostavno im je baš falio ovakav igrač kao što je Entoni Braun, koji će moći da odmeni Alerika Frimana u trenucima umora.

Cedevita Olimpija

Trenerska filozofija Jurice Golemca je jasna, igra se uvek za koš više. Ako su prošle sezone imali dobar tim na ofanzivnom planu, ove sezone su otišli korak dalje. Tim iz Ljubljane ima na raspolaganju Džejkoba Pulena, Jaku Blažiča, Melvina Edžima, Zeka Ogusta i Markusa Kina između ostalih. Čini se da Ljubljančani dolaze u dobrom ritmu na sudar sa Bursasporom, vezali su dve pobede protiv Burga kući i Igokee u gostima. Jurica Golemac je pred ovu utakmicu rekao da ih čeka težak meč, da je ekipa Bursaspora talentovan tim koji igra agresivnu i fizički zahtevnu košarku, da se dobro poznaju iz prošle sezone, kada su već imali susrete u grupnoj fazi Evrokupa.

Predlog

Bursaspor i Cedevita Olimpija prošle sezone imali dva meča u grupnoj fazi Evrokupa, oba duela je dobila Cedevita Olimpija, u gostima je pobedila rezultatom 97-80, a kući rezultatom 104-88. Sa jedne strane su Friman, Nidam i novajlija Braun, a sa druge Pulen, Blažič i Kina to obećava da i ovaj meč neće proći bez mnogo poena na obe strane terena. Standardna granica na poene na utakmici Bursaspora i Cedevita Olimpije je 160,5 poena a koeficijent iznosi 1,85. Naš predlog je da se granica na poene pomeri na 163,5 i koeficijent bi bio onda 2,16 u kladionici Mozzart.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.