Petak, 05/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
05/11Žalgiris Kaunas vs ALBA Berlin1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
04/11/2021 11:27
Litvanci nemaju izbora, još su bez pobede, pa Berlince moraju da dobiju. Utakmica 8. kola Evrolige igra se u petak u 19 časova u Kaunasu.
Žalgiris

Niko nije mogao da pretpostavi da Litvanci neće imati pobedu posle prvih sedam kola u novoj sezoni Evrolige. Nije pomogla ni smena trenera, austrijskog stručnjaka Martina Šilera zamenio je iskusniji Jure Zdovc još posle drugog kola, ali ni on nije uspeo da ostvari prvi trijumf. Žalgiris je u prelaznom roku doveo Emanuela Mudiaja, nekada zvezdu Denver Nagetsa, ali se ovaj uopšte nije snašao u evropskoj košarci. Trpeli su ga u Litvaniji do pre par dana, a onda mu je uručen otkaz. Umesto njega već je doveden Zdovcov zemljak, Zoran Dragić, a očekuje se i još neko pojačanje. Veliki problem je teža povreda bivšeg košarkaša Partizana Žoa Lovernja, ali je za sada njegov posao dobro pokrio Džoš Nibo.

Alba

Ni Berlinci ne mogu da budu zadovoljni učinkom, ali su oni bar uspeli da pobede dva puta. Te dve pobede ostvarili su u utakmicama u kojima to možda i nisu očekivali. Prvo su savladali Fenerbahče na svom parketu, a onda su savladali Crvenu zvezdu u Beogradu, čak sedmi put uzastopno i ostali su jedini timmkoga Beograđani nisu pobedili nikad. Prošle sedmice izgubili su oba meča, prvo od Olimpijakosa u Pireju, mada su pružili dobru partiju, a mnogo bolniji poraz doživeli su od Bajerna u Berlinu, u nemačkom derbiju u Evroligi. Tim Albe je kvalitetan, ali igra neku čudnu košarku, sa mnogo trčanja i ubacivanja, bez klasičnog centra. Najpoznatiji košerkaši su Luk Sikma i Maodo Lo, ali se ove sezone iskazao i Oskar da Silva.

Predlog

U prethodnoj sezoni Žalgiris je oba puta bio uspešniji od Albe, ali na kraju ni jedni ni drugi nisu stigli do plej ofa. U neku ruku Alba dolazi nešto rasterećenija, ako se to može tako reći posle samo dve pobede u sedam utakmica. Žalgiris mora da ostvari pobedu i da pokuša kasnije nekom serijom trijumfa da uhavti priključak sa timovima iz sredine tabele u ovom trenutku. Verujemo da će u ovom duelu presuditi domaći teren, a pozanto je da je dvorana u Kaunasu jedan od vrelijih terena. Za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.