Nedelja, 07/11 - Košarka, Međunarodni, Liga ABA
07/11Mega Vizura vs KK BudućnostHendikep(Sa produžetkom)tip: 2 -6.50
7 / 10 Ulog
06/11/2021 18:44
U 7. kolu regionalnog košarkaškog takmičenja, podgorička Budućnost gostuje u beogradu, posle sjajne pobede u Evrokupu nad Virtusom. Meč se igra u nedelju u 12 sati.
Mega

U redovima Mege i nije naljbolji momenat da se dočeka jedan od favorita u Aba ligi, Budućnost iz Podgorice. Trener Vladimir Jovanović je izjavio da na sve probleme koje imaju, moraju da nađu način kako da igraju protiv kvalitetne ekipe kao što je Budućnost. Problemi nisu mali, ponovo što na terenu neće biti trio Boriša Simanić, Malkolm Kazalon i Matej Rudan. Podsetimo se da je Jovanović rekao, posle utakmice sa Crvenom zvezdom u prošlom kolu, da u sastavu u kom su izašli poraz od 14 poena razlike bio sasvim zadovoljavajući. Imajući u vidu da na terenu nisu bila dva igrača iz prve petorke Simanić i Kazalon i bez praktično igrača na poziciji četvorke. Mega se i bez ovog, svakako očekivanog poraza od Zvezde, ne nalazi u dobroj situaciji, imaju samo 2 pobede u 6 duela Aba lige. Odlasci dva igrača koja su prošle sezone bila u prvoj idealnoj petorki takmičenja, Filipa Petruševa i Marka Simonovića, su se pokazala kao veliki hendikep u tekućoj košarkaškoj godini. Igrači koji su došli, ili koji su već bili u timu, su talentovani, ali Petrušev je direktno iz Mege otišao u prvaka Evrope Efes, a Simonović pravo u Nba, najjaču ligu na svetu. Teško je zameniti takve igrače.

Budućnost

Budućnost je i pre pošetka sezone proglašavana za jednog od favorita u Aba ligi. U Jadranskoj ligi opravdaju ta očekivanja, imaju 5 pobeda i 1 poraz, a taj jedan neuspeh je bio protiv Crvene zvezde u Beogradu. Tako da Podgoričani nemaju za čim da žale u dosadašnjem delu sezone. Ono gde igraju iznad svih očekivanja je evropsko takmičenje, odnosno Evrokup. Naime, Budućnost ima sve 3 pobede u Evrokupu, i ne samo to, već imaju pobede protiv možda i najvećeg favorita u Evrokupu, Virtusa iz Bolonje, kao i pobedu protiv učesnika Evrolige u prošloj sezoni Valensije. Protiv značajno oslabljene Mege Budućnost je apsolutni favorit, bili bi izabranici Aleksandra Džikića favoriti i protiv kompletne Mege, ali ovo sad bi trebalo da bude neravnopravna borba.

Predlog

Kada Virtus nije uspeo ništa da uradi protiv tima koji predvodi Aleksandar Džikić, teško da će nešto uraditi oslabljena Mega. Naše mišljenje da će kvalitetnija ekipa Budućnosti lako pobediti ekipu Mege. Biramo igru hendikep 2, uključujući i produžetke, sa granicom 6,5 u Meridianbet kladionici i koeficijentom koji iznosi 2.22.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.